1. Microsoft reageert op framerates op Xbox Series X

Microsoft reageert op framerates op Xbox Series X

60fps toch geen standaard meer

Microsoft heeft een update gedeeld over framerates op de Xbox Series X. Vorige week zei het hoofd van marketing, Aaron Greenberg, nog dat 60fps de standaard op de nieuwe console moest worden.

Gisteren maakte Ubisoft bekend dat de huidige schatting voor de framerate van Assassin's Creed Valhalla 30 fps was voor de Xbox Series X. Dit komt niet overeen met de standaard die Microsoft eerst aangaf. Hoofd marketing Aaron Greenberg zei"60fps wordt de standaard output, maar de architectuur ondersteunt tot 120fps". In een tweet van journalist Tom Warren zegt dat hij van Microsoft te horen hebben gekregen dat 60fps niet de standaard output gaat worden op de Xbox Series X. Dit om “De keuze aan de ontwikkelaars te geven hoeveel kracht en snelheid ze van de Xbox Series X willen gebruiken.” De tweet is hieronder te bekijken.

In een antwoord bevestigt Greenberg dat de keuze van de framerates inderdaad bij de ontwikkelaars ligt. “Het is geen mandaat”, zegt Greenberg.

De Xbox Series X moet dit najaar uitkomen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Dus dat word geen nieuwe xbox voor mij.. crappy 30 fps = instant pass.. kijken wat playstation doet
 • @Zorewin

  Ik denk dat ook die gaan zeggen we laten die keuze over aan de developers.

  Ik snap dat 30 fps voor veel mensen een probleem is. Ik heb er gelukkig niet zo heel veel last van, zoals ik gisteren al zei switch ik vaak tussen mn pc en ps4 en is het hooguit 15 minuten wennen aan het verschil tussen 60 fps en 30 fps. Heb in ieder geval nog nooit koppijn gekregen van max 30 fps.
 • @Meta_coola ik heb ook nooit echt last van 30 fps moet ik zeggen omdat ik het gewend ben als puur consolespeler maar als ik dan een keer een game speel op 60 fps merk je wel hoe lekker dat speelt. Hoop dan ook dat de meeste games toch de 60 fps weten aan te tikken met next gen.
 • @Zorewin heeft in dit geval niets met Xbox of Playstation te maken…
 • @Zorewin
  Aangezien de ps5 minder krachtig is, nog slechter dan.
 • @Tuvok1980 wat een fanboy kul… de ps5 doet niets onder voor de Xbox sx. Op sommige punten is de sx wat specificaties betreft beter, maar wat ssd betreft is de ps5 bijna dubbel zo snel. Het hangt dan ook vooral af van de ontwikkelaars en wat voor technieken ze gebruiken. Natuurlijk ook hoe efficiënt het besturingssysteem van de console is. Uiteindelijk zal het weinig van elkaar verschillen.
 • @Tuvok1980 maat power boeit niks.. de games gaan toch gemaakt worden voor de minst krachtige console.. ENIGSTE wat boeit is de games zelf niet het merkje van de console.. Xbox valt al af met geen geforceerde 60fps.. als ps5 ook die kant op gaat is het heel simpel.. PC gaming all the way.. Heb nu een mega dikke game pc en ps4 pro maar consoles moeten echt naar 60 fps kan gewoon niet meer die slideshow
 • Man man man, wederom een huzarenstukje van de marketing/branding afdeling van Microsoft hoor. Hoewel de console er gelikt uitziet en waarschijnlijk ook dikke prestaties neer gaat zetten, gaat alle communicatie rondom de nieuwe doos in een neerwaartse spiraal. Heb het al eerder hyperbolisch geopperd: ontslaan die mensen, maar ja, als de baas zelf de fout ingaat dan is verbetering ver te zoeken.
 • Wat een slappe hap.
  Natuurlijk ligt de keuze altijd bij de ontwikkelaars maar dan moet je ook niet eerst van de toren blazen met 60 fps is de standaard op de series X.
 • @WinNow dit dus
 • Wat werken er voor krotenkokers bij Xbox.
  En deze warrige communicatie . Plus ook de mensen die over de games gaan bij Xbox. Ze hebben best een goede ips alleen lukt het ze al jaren niet om er wat moois mee te doen.
 • Ja het is niet handig hoe dit nu weer gaat rollen. MS mag opnieuw een third party studio bedanken die heeft gerept over minimaal target van 30fps. En zo kom je na je third party aflevering die wat verkeerd aangekondigd werd, wederom onder een vergrootglas.
  Had gewoon vooraf helder geweest,60 fps is het minimum waar we op mikken, maar we hebben niet in de hand dat (incompetente/of bewuste?) bepaalde lui een keuze maken waarin het lager ligt.
 • Echte leugenaartjes die mannen aan den top.

  Leuke soortgelijke feiten:
  Microsoft toonde ooit PC-beelden in 60 fps van The Witcher 3 en deed alsof het beeldmateriaal was van de Xbox One.

  Zal vlug een ander voorbeeld geven:
  SONY heeft ook eens geniepig wat foute info gegeven i.v.m. Watch_Dogs.
  Draaide volgens SONY in 1080p, maar bleek uiteindelijk in 900p te draaien.

  Ik snap niet dat er zo'n fouten kunnen gemaakt worden!!!

  Microsoft is in verhouding (tweet van Aaron) erger met hun gebluf.
  Ze gebruiken ook altijd van die gekke termen (True 4K, Holiday exclusive, launch exclusive, etc.) die alleen maar verwarring scheppen.

  Amerikaanse zelfzekerheid…
  Bah!
 • @Don Carpaccio

  Je maakt van een mug een olifant. Je had dit zelf ook wel kunnen bedenken… Ze geven altijd ontwikkelaars de vrijheid om zelf een framerate te kiezen, dus waarom zou het deze generatie anders zijn?

  60fps de standaard output, betekent niet dat er niet-standaard routes gekozen gaan worden door ontwikkelaars, zoals 120 en 30fps, als ze die vrijheid krijgen. Daarnaast kun je misschien wel kiezen tussen 30 of 60fps, we weten het nog niet.

  Vindt je het daarnaast goed om ontwikkelaars te verplichten om 60fps te gebruiken? Ik ben liever voor de vrijheid die ze nu krijgen, maar ja 60fps zou wel de standard moeten zijn voor veel games.
 • @CerandoX.nl

  Dus iemand aan de top mag zeggen wat die wil?
  Ik ben wat sceptischer en daarom moet ik hun onbetrouwbare shows en tweets maar slikken of wat?

  De waarheid is dat team Xbox een GROTE leugen heeft verspreid.
 • @Don Carpaccio

  Inderdaad. Geen idee waarom men dit verdedigt en verdraait. Als Sony ook zulke leugens verspreidt, zou ik me ook niet inhouden om hen af te kraken.

  Dit is in grote lijnen zelfs een oneerlijke vorm van concurrentie.
 • Verwachten mensen nu echt dat je straks op de One X en PS5 alle games kan draaien op 4K met 60 FPS ?
  Beetje naïef lijkt mij…
 • @Nol Denk dat er nog genoeg games op 30fps gaan lopen. Vind ik zelf geen probleem. Dat de nieuwe assassins creed 30fps is maakt me ook niet uit, Origins speelde prima op de PS4.
 • @Nol
  Dat is niet echt naief, eerder een logische verwachting van Navi en de nieuwe consoles.

  De GPU markt gaat al jaren niet echt vooruit, de 2080 Ti was bijna 2 jaar geleden ook niet geweldig goed en nu al helemaal niet voor de prijs.

  Voor deze tijd mag je zeker zo een sprong verwachten.
 • @CerandoX.nl

  Ik denk misschien over 2 a 3 jaar, met de Xbox XX of PS5 Pro. Ik denk voor nu dat de aanschafprijs anders gewoon te hoog gaat worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren