1. Microsoft lost aanklacht driftende controllers buiten rechtszaal op

Microsoft lost aanklacht driftende controllers buiten rechtszaal op

Vergelijkbare zaak tegen Nintendo en Sony

Microsoft lost een aanklacht omtrent driftende controllers buiten de rechtszaal op. Dat bevestigt advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSKD&D).

In april vorig jaar spande CSKD&D een rechtszaak aan omdat Microsoft een grote hoeveelheid (snel) defecte Xbox One-controllers zou verkopen. Volgens het bedrijf gaat het om een fout in de potentiometer, een spanningsdeler in de stick van de controller die bewegingen registreert. Dat zou driftende controllers opleveren: situaties waarbij input wordt geregistreerd die er niet is.

In plaats van een reguliere rechtszaak wordt de zaak opgelost via arbitrage, particuliere rechtspraak. Daarbij doet een derde onafhankelijke partij een uitspraak waar beide partijen mee akkoord moeten gaan.

Tegen platform The Loadout zegt Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith dat het waarschijnlijk 'einde oefening' is. Toch hoopt het bedrijf schadevergoedingen voor haar cliënten te kunnen ontvangen.

Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith heeft vergelijkbare zaken met Nintendo en Sony lopen, waarvan de eerste ook buiten de rechtszaal wordt opgelost.

In het geval van Sony gaan consumenten automatisch akkoord met het oplossen van conflicten via arbitrage, tenzij ze binnen dertig dagen na aanschaf van hun console aangeven dat niet te willen. Het bedrijf biedt daarvoor een invulformulier.

xbox ps5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren