1. Microsoft maakt zich geen zorgen over Xbox Series X-productie

Microsoft maakt zich geen zorgen over Xbox Series X-productie

Wel over vraag en aanbod

Microsoft maakt zich voorlopig nog geen zorgen over de productie en levering van de Xbox Series X. Dat maakte CEO, Satya Nadella, onlangs bekend in een interview.

De CEO ging in gesprek met het Amerikaanse mediaplatformCNBCover de economische stand van Microsoft tijdens de coronapandemie. Nadella stelt dat het bedrijf er financieel beter voorstaat dan tijdens de vorige economisch recessie. Uiteindelijk ging het gesprek toch ook over de nieuwe console van Microsoft, de Xbox Series X. Eerder voorspelde analisten dat de kans groot was dat de nieuwe generatie Xbox samen met de PlayStation 5 vertraging gingen oplopen.

Nadella zegt dat de productie vooralsnog volgens planning gaat. Hij kan geen volledige toezegging geven, maar volgens hem komt de aanvoer van onderdelen langzaam weer op gang. Hierdoor kan de productie van de Xbox Series X doorgaan. Wel zegt de CEO zich een beetje zorgen te maken over de vraag en het aanbod van de console als die dit najaar uitkomt. Door het coronavirus heeft de economie een zware klap gehad. Nadella durft niet te zeggen of mensen zich een nieuwe Xbox kunnen permitteren als hij uitkomt.

De Xbox Series X komt ergens dit najaar uit.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Goed om te horen dat de Series X en PlayStation 5 voorlopig gewoon op de planning staan voor het najaar. Zodra het kan gaan ze beide in de pre order.
  • Xbox gaat hier komen de ps5 gaat het zwaar krijgen gok ik

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren