1. Microsoft onthult nieuwe Xbox Scarlett-details

Microsoft onthult nieuwe Xbox Scarlett-details

Xbox controllers moeten backwards compatible worden

Phil Spencer, Microsoft's afdelingshoofd van Xbox, heeft nieuwe Project Scarlett-details onthuld in een gesprek met Gamespot.

Spencer heeft in dit gesprek bevestigd dat Microsoft doorgaat met het verkennen van backwards compatibility-mogelijkheden. "We willen ervoor zorgen dat alle content, van alle vier de generaties, straks speelbaar is op ons nieuwe platform", meldt Spencer. Microsoft is trouwens niet alleen van plan om spellen backwards compatible te maken, uit het gesprek met Gamespot blijkt dat Microsoft ook van plan is om controllers backwards compatible te maken. Het is echter nog niet duidelijk of nieuwe spellen met oudere controllers gespeeld kunnen worden. Oude controllers beschikken namelijk (meestal) niet over de vereiste technologieën van nieuwere spellen.

Spencer vertelt verder dat er twee grote focuspunten zijn voor nieuwe console: "Twee grote verbeterpunten zijn dat spellen extreem snel laden en dat spellen met een zo hoog mogelijke framerate gespeeld kunnen worden". Spencer zegt dat het ook belangrijk is dat films in 4K zijn af te spelen evenwel als het video-streamen in 4K.

Benieuwd wat de Xbox Scarlett allemaal voor ons in petto heeft? Lees dan hier alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe console van Microsoft.

De Xbox Scarlett (of Project Scarlett) arriveert in 2020.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Kan aan mij liggen hoor maar dit was toch al lang bekend?
 • @Dabilahro Er was al een en ander bekend inderdaad, nu het volledige gesprek met Gamespot te lezen is zijn er toch wat nieuwe dingen onthuld. Bijvoorbeeld de backwards compatibility-optie van de controllers. Wel scherp opgemerkt!
 • @CodyvandenBogert
  Ook van de controllers was al bekend. Maar kreeg toen weinig aandacht in het E3 geweld. Goed dat er nu iig een item over is!

  Ps. "Holidays" zijn de feestdagen, en niet de zomer. :)
 • Ik heb niet veel met backwards compatability, eigenlijk helemaal niks. Ik begrijp ook niet echt waarom dit allemaal zo gehyped en een must have is tegenwoordig.
 • @TommieNL
  Het is meer een handigheid dan een must. I.c.m. Gamepass/EA Access kom je nog best wat leuke games tegen die je misschien de vorige generatie hebt gemist. In mijn geval bijvoorbeeld Mass Effect en Deadspace.

  Daarnaast is het eigenlijk wel "verplicht" i.v.m. de vele digitale aankopen die men tegenwoordig doet.
 • @Gaaiz dat is waar ook! Pas ik aan. Ik had het nog niet eerder gelezen, misschien omdat ik een PlayStation-man ben haha ;p Maar ik vond het wel een artikel waard inderdaad. Thanks voor je input!
 • @Gaaiz

  Daar heb je gelijk in. Dan vind ik backwards compatibility van de laatste generatie heb belangrijkste aangezien ik daar flink wat geld in heb gestopt. In mijn geval de PS4. Dus in mijn ogen pakt Sony het dan beter aan. Geen (PS1, 2,3) maar wel ps4 games.

  Hetzefde geldt voor controllers, als je een nieuwe console koopt zit daar altijd een controller bij. En als die (mits je normaal speelt) na 4 a 5 jaar kaot gaat koop je een keer een nieuwe.

  Dit zijn dus aleemaal onzinnige aankondigingen en features wat allang bekend af of totaal niet boeiend zijn.
 • @TommieNL
  Kun je uitleggen waarom Sony het dan beter aanpakt? Ik begrijp het niet helemaal. MS probeert de nieuwe gen backcomp te maken richting xone, x360 en xbox. Sony doet het dan alleen met ps4 en toch vind je dat beter klinken. Mis ik iets of begrijp ik het verkeerd.

  Verder kan ik me best vinden over het verhaal van de controllers hoewel ik het wel handig vind dat alles blijft werken. Verder sluit ik me aan bij Gaaiz, ik heb veel online gekocht en sommige abo diensten gaan ook over meerdere gens. Daarnaast worden games zeker op de xbox nog wel eens geupgrade zodat die oudere games ineens alleraardigst eruit zien zoals RDR1, Ninja Gaiden 1 en 2, Splinter Cell Conviction etc. Dat zorgt er in mijn geval voor dat ik nog wel eens behoefte heb om oudere titels op te pakken.
 • @xevulutionx
  Normaal gesproken boeit het controller verhaal mij iij weinig en wil ik graag een nieuwe. Maar met de pre-order voor de Elite v2 van 180 euro eind dit jaar, neem ik die graag mee naar de nieuwe generatie het jaar daarop..
 • @Gaaiz
  Dat is een goeie idd. Die ga ik ook nog halen denk ik. De oude elite was bij mij wel te snel stuk (lb en rb waren matig van kwaliteit). Hoop dat dat verbeterd is.
 • @xevulutionx
  In mijn geval lieten de grips los en na meer dan 2,5 jaar sinds deze lente stickdrift.. Moet zeggen dat ik 'm héél veel gebruikt heb, maar de bouwkwaliteit mag beter voor die prijs.
  Ik geef ze nog een tweede kans met de v2, al ben ik inmiddels weer gewend om zonder paddles te spelen…
 • Onthulling van niks met andere woorden, dit is gewoon een interview maar onthult niks nieuws of vertelt niks nieuws. Zijn allemaal vanzelf sprekende features en al bekend.

  Ze zouden eens games onthullen zeg….
 • @Snake_NL
  Heb je gelijk in. Al is het onthullen van nieuwe games nog niet zo'n grote zeldzaamheid als een positieve xbox-noot uit jouw vingers hier.
 • Heb zelf ook de X gekocht voor snellere laadtijden. Vooral groot verschil bij spellen als Soul Calibur.
 • @Eshura
  Slecht voorbeeld. De Xbox one heeft de slechtste laadtijden van alle 4 de consoles met deze game. Terwijl de andere 3 gelijk zijn, tenzij je een snellere HDD/SSD erin prik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren