1. Microsoft onthult officieel de Xbox Adaptive Controller

Microsoft onthult officieel de Xbox Adaptive Controller

Gamen is nu officieel voor iedereen

Een paar dagen geleden lekten er beelden van een mogelijke Xbox-controller speciaal voor mindervaliden. Nu heeft Microsoft officieel de Xbox Adaptive Controller onthuld voor pc en Xbox One in een blogpost.

De Xbox Adaptive Controller kan verbonden worden met een breed scala aan accessoires om het aan te passen aan de behoeftes van de gebruiker. "Hij is ontworpen voor mensen die moeite hebben de controller voor een langere periode vast te houden of waarvoor de knoppen te klein zijn" vertelt Phil Spencer, het hoofd van Xbox.

De controller heeft Microsoft ontworpen in samenwerking met The Cerebral Palsy Foundation, SpecialEffect, AbleGamers Charity, Warfighter Engaged en Craig Hospital. Ook heeft het bedrijf "nauw samengewerkt met gamers die gelimiteerd zijn in hun mobiliteit" om een apparaat te maken dat zo goed mogelijk aangepast kan worden aan de benodigdheden van de specifieke gebruiker.

Er is een hoop randapparatuur dat aan de controller aangesloten kan worden en de twee grote, zwarte knoppen kunnen fungeren als alle bestaande knoppen op een Xbox Controller. Bovendien kan de Adaptive Controller gebruikt worden in combinatie met een traditionele controller om de knoppen anders te verdelen.

Adaptive controller Xbox

"We realiseren ons dat dit maar een kleine stap is naar het uiteindelijke doel om ontwerpen te maken die voor iedereen toegankelijk zijn en dat we nog veel werk voor de boeg hebben," vertelt Spencer. Hij laat ook weten dat Xbox al langere tijd bezig is met het ontwerp van de controller. Mogelijk komt er in de toekomst meer randapparatuur uit dat erop aangesloten kan worden.

In een blogpost vertelt Jenny Lay-Flurrie, de Chief Accessibility Officer bij Microsoft, wie er allemaal baat heeft bij dit ontwerp. Bovendien laat Spencer weten dat het een project is waar met veel passie aan werd gewerkt door alle deelnemers.

De Xbox Adaptive Controller kan exclusief gekocht worden via de Microsoft Store en zal rond de 100 dollar kosten. Een europrijs is nog niet bekend en ook heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt hoeveel de verschillende extensies kosten. Mogelijk wordt een gedeelte bij de controller geleverd of kan men verschillende pakketten bestellen. Op de E3 2018 wordt meer bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Super dat Microsoft dit doet voor deze kleine doelgroep.
 • Modbreak: Doe even normaal…
 • @Soon. Pardon? Vind jij het grappig dat invaliden mensen ook willen gamen? Of wat is dit domme opmerking. Idioot.
 • @Soon. Wauw, gewoon wauw. Je bent vast een fanboy van een andere consolemaker of va de pc master race. Maar deze opmerking is echt in en in triest.
 • @Grombeer
  gewoon een geintje joh. Moet kunnen!
 • Complimenten voor microsoft. Ik denk overigens dat deze doelgroep nog wel eens groter kan zijn dan wij denken. Maar hoe dan ook, microsoft doet dit meer dan goed.
 • Eens om de zoveel tijd doet microsoft wel eens een keer iets goed en dit valt daaronder.

  Hopen dat de 2 andere console makers ook zo iets gaan doen (zonder gelijk copy cats genoemd te gaan worden).
 • @Meta_coola
  Toe maar
 • @xevulutionx

  Ubisoft maakt geen controllers hé ;)
 • @Tommynl

  Lees zijn beschrijving nou… Hij is geen Ubisoft fanboy…
 • Toch eigenlijk best grappig. Zeuren over dat "ik altijd over Ubisoft begin" maar het zelf ook doen.

  En eigenlijk best sneu om moeilijk te doen over een simpele totaal niet kwetsende en aanstootgevende signature
 • @Meta_coola
  Wij hebben duidelijk een andere betekenis voor "moeilijk doen". Maar ik zou mezelf ook telkens verdedigen als iemand een grap over me zou maken…
 • Netjes! :)
 • Dit is gejat van Nintendo!
  Nintendo had 10 jaar geleden al Bongo's voor Donkey Kong stelletje copy-cats..
  ;) :)
 • Super dat ze dit doen.
 • Prima initiatief. MS is overinges niet de eerste die zoiets doet.
  Gelukkig kan ik nog een controller bedienen al zet ik soms de trilfunctie uit om al te veel pijn te voorkomen. Gamen is een geweldige escape voor als je beperkte mobiliteit hebt door een ziekte. Helaas is ziek zijn duur dus $100 voor een controller, auwch.
  https://www.ranker.com/list/video-game-controllers-for-people-with-disabilities/nathan-gibson
  http://thecontrollerproject.com/

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren