1. Microsoft wil dat Epic toegang tot Apple-devtools blijft krijgen

Microsoft wil dat Epic toegang tot Apple-devtools blijft krijgen

Unreal Engine-ondersteuning op iOS en macOS zou te belangrijk zijn

Als het aan Microsoft ligt, blijft Epic Games toegang houden tot de Apple-devtools.

Xbox-baas Phil Spencer plaatste via Twitter een link naar een officieel statement van Microsoft, dat tijdens de rechtszaak tussen Apple en Epic gebruikt kan worden. In het statement, dat gemaakt is door Microsofts algemene manager van Gaming Developer Experiences, Kevin Gammill, legt men uit dat Epic vanwege diens Unreal Engine toegang moet behouden tot Apple-dev tools. Die toegang dreigt Epic namelijk te verliezen door het geschil met Apple.

"Epic's Unreal Engine is een van de meest populaire third-party game engines die beschikbaar is voor ontwikkelaars, en het is de mening van Microsoft dat er voor makers weinig goede alternatieven zijn met zoveel opties en functionaliteiten verspreid over meerdere platforms, waaronder iOS. Door Epic toegang tot Apple's Software Development Kits en andere ontwikkeltools te ontzeggen, kan Epic de Unreal Engine niet op iOS en macOS ondersteunen. Dat is een substantieel nadeel voor gamemakers die op deze platforms games hebben gebouwd of bouwen."

Epic Games moedigde spelers via de App Store en Google Play Store aan via een omweg geld uit te geven aan de populaire battle royale-game Fortnite. Op deze manier zou Epic niets van de opbrengsten hoeven af te staan aan Apple en Google. Fortnite werd vervolgens van iOS gegooid, Epic klaagde Apple aan en Apple dreigt nu Epic Games alle dev tools voor Apple-computers te ontzeggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik begin hier van te genieten.
  Twitter is echt de speeltuin van grote kleine jongetjes met veel te veel centjes.

  Epic heeft altijd die wij-willen-de-wereld-verbeteren-houding.
  Nu hebben ze toch duidelijke de regels overtreden, gaan ze gelijk marginalen of "Karens" janken en roepen dat het hun recht is om tegen het enge Apple te strijden.

  En dan komt "ik ben Phil Spencer" Spencer zich nog moeien.

  Heerlijk!
 • Kunnen we Twitter of social media in het algemeen niet verbieden ? Alle gekken en geld graaiers komen daar samen om elkaars grote ego te boosten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren