1. Update: Ninja heeft mogelijk 60 miljoen dollar afgeslagen van Facebook

Update: Ninja heeft mogelijk 60 miljoen dollar afgeslagen van Facebook

Facebook wilde hem graag houden

Eerder vandaag kwamen we met het bericht dat Mixer ging verdwijnen en overgaat naar Facebook Gaming. Nu hebben de streamers Ninja en Shroud mogelijk een miljoenenbod afgeslagen van Facebook om bij Facebook Gaming te blijven.

Dat beweert onder andere Metro, een Britse krant. Tyler 'Ninja' Blevins zou een contract van 60 miljoen dollar aangeboden hebben gekregen door het social media platform. Michael 'Shroud' Grzesiek kreeg een contract van 20 miljoen dollar voorgelegd. Beide streamers hebben het bod afgeslagen en zijn nu vrij om voor een ander platform te streamen.

Insiders Slasher en Richard Lewis zeggen ook dat Facebook deze bedragen aan de streamers aangeboden. De tweets zijn hieronder te bekijken.

Oorspronkelijk bericht:Het streamingplatform Mixer wordt stopgezet door Micsrosoft. Het bedrijf gaat samenwerken met Facebook Gaming.

Volgens Phil Spencer is Mixer niet snel genoeg gegroeid en kunnen partners en streamers daardoor niet het gewenste publiek aanspreken. Naast dat het platform werd gebruikt door streamers om mensen mee te laten kijken tijdens het spelen van games, zond Microsoft ook diverse streams - onder andere de Inside Xbox-streams - uit via het platform.

Het Mixer-platform wordt aan Facebook verkocht en geïntegreerd in Facebook Gaming, al zal het Mixer-merk in zijn geheel verdwijnen. Belangrijk hierbij is dat Facebook hierdoor gebruik kan maken van de Project xCloud-technologie. Door de samenwerking tussen Microsoft en Facebook moet het makkelijk worden voor Mixer-partners om de transitie te maken tussen de twee streamingplatforms, zo wordt in een blogpost uitgelegd.

Het zorgt er ook voor dat streamers die exclusief op Mixer actief waren - zoals Ninja en Shroud - vrij zijn om zelf te bepalen waar ze in de toekomst gaan streamen.

Mixer wordt officieel op 22 juli stopgezet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kunnen we dan zeggen dat ze er "mixed feelings" over hadden? Badum tsss…
  • Mixer begon hartstikke sterk. Een goede app, 4K ondersteuning, low latency mode met minder dan een seconde vertraging. Het was top!
    Maar om de een of andere reden moest er allemaal troep bij. Zoals user triggered animations, welke bij drukke streams de halve app deden crashen. Grote events kon de dienst ook niet lekker mee overweg. Kan me meerdere gesprekken herinneren als "dan gaan we maar weer naar Twitch". Nadat de stream weer gecrashed was.
    Als klap op de vuurpijl werd dit jaar low latency mode verwijderd, en de oplossing was dan maar mega dure streamers opkopen? Nee.. Het was gewoon technisch niet in orde. Terwijl de start zo veelbelovend was.
  • Ninja en Shroud lachen zich suf nu. Ze krijgen hun contract uitbetaald en kunnen weer lekker naar Twitch of YouTube om nog meer binnen te harken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren