1. Microsoft stopt met testen Project xCloud op iOS

Microsoft stopt met testen Project xCloud op iOS

Mogelijk blijft de dienst exclusief voor Android

Apple is gestopt met het testen van Project xCloud voor iOS-apparaten. Dat meldt het bedrijf aan The Verge.

"Onze Project xCloud-preview Testflight-periode op iOS is geëindigd en we zijn vanaf 15 september gefocust op cloud gaming als onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate naar Android-gebruikers brengen" zegt een woordvoerder van Microsoft tegen het platform. "Het is onze ambitie om cloud gaming via Game Pass beschikbaar te maken op alle apparaten."

Mogelijk wordt Microsoft beperkt door Apple in het uitbrengen van de cloudgamingdienst op iOS. Zo mocht het slechts 10.000 gebruikers toelaten tot de preview en is Google's concurrent Stadia helemaal niet beschikbaar op Apple's platform. Ook moeten applicaties apparaten op afstand aansturen verbonden zijn aan een apparaat van de gebruiker op hetzelfde netwerk.

Een officiële verklaring voor waarom xCloud niet verder wordt getest op iOS is niet gegeven. Vanaf 15 september is xCloud onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate-gebruikers met Android-apparaten.

Gisteren kondigde Microsoft een samenwerking aan met Samsung, waarbij gebruikers middels een speciale app direct in-game aankopen kunnen doen.

xcloud

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • “Apple is gestopt met het testen van Project xCloud voor iOS-apparaten.”

  Ik denk dat dit Microsoft moet zijn.

  “Zo mocht het slechts 10.000 gebruikers toelaten tot de preview”

  Apple heeft een Enterprise model voor distribueren van apps buiten de App Store. Je kunt dan via een externe locatie een App downloaden die je moet “vertrouwen” in de instellingen. Dit. Enterprise model heeft volgens mij een maximum van 10.000, als ik het mij goed herinner.

  Zo kun je toch een app testen, buiten het maximum van 100 in TestFlight om.

  Ik betwijfel of de problemen van Google specifiek met Cloud Gaming te maken hebben. Apple wil een deel van de in-app aankopen en daarom biedt Google de service nog niet volledig aan op iOS. Microsoft heeft een abo-model, net als Netflix, dus loopt mogelijk tegen andere problemen aan dan Google. Ik denk wel dat het precies dezelfde problemen zijn als Netflix.
 • HHAHAHAHA apple, nutteloos

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren