1. Productie Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition wordt stopgezet

Productie Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition wordt stopgezet

Xbox One S wordt voor nu nog wel geproduceerd

De productie van Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition wordt stopgezet door Microsoft.

Dat heeft het bedrijf gisteren aangekondigd. Een woordvoerder van het bedrijf meldt aan The Verge: "Nu we aan de toekomst beginnen met Xbox Series X, nemen we de natuurlijke stap en stoppen we met het produceren van Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition." De Xbox One S wordt nog wel geproduceerd.

De afgelopen weken kwamen er in de media steeds meer berichten over een tekort aan Xbox One-consoles. Het lijkt er op dat dit dus komt omdat Microsoft de productie van de console heeft afgebouwd.

De Xbox Series X moet eind dit jaar lanceren. Volgens geruchten wordt er ook aan een minder krachtige versie van de console, de Xbox Series S of 'Lockhart', gewerkt. Mogelijk vervangt deze console min of meer de Xbox One X, die nu dus niet meer wordt geproduceerd.

Xbox One X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Zou ook erg verwarrend worden voor de consument denk ik.

    Xbox one X, Xbox series X, xbox one S all digital, Xbox series S.
    Caramba wat is Microsoft slecht in namen zeg.
  • Meer dan logisch, omdat de Series S/X alles Xbox One games (excl. Kincect) ondersteunen.
    Wat ik nog niet helemaal snap ik waarom dan de One S nog wel (voor nu) geproduceerd wordt. Misschien omdat de productielijn vrijwel identiek zal zijn aan de Series S (deze lijkt 't zelfde uiterlijk te krijgen), en ze daarnaast nog wat One S consoles willen verkopen met de huidige "Corona tekorten".
  • Nu de productie van de One X gestopt word mag je er toch wel van uit gaan dat deze vervangen word door de Series S. Ben benieuwd hoe die er nou precies uit gaat zien kwa specs en uiterlijk na zoveel geruchten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren