1. Gerucht: Microsoft-studio The Initiative werkt aan nieuwe Perfect Dark

Gerucht: Microsoft-studio The Initiative werkt aan nieuwe Perfect Dark

Journalist Jeff Grubb laat weer van zich horen

Microsoft-studio The Initiative zou wel eens aan een nieuwe Perfect Dark-game kunnen werken, aldus journalist Jeff Grubb.

In de chat van een Twitch-stream voor Kinda Funny Games Daily meldde Grubb dat hij heeft gehoord dat de game geen eerstepersoonsaanzicht krijgt, maar een derdepersoonsperspectief. Ook zou het spel niet per se een vervolg zijn en om hoofdpersonage Joanna Dark draaien, maar zich wel in het Perfect Dark-universum afspelen. Later bevestigde Grubb dit nogmaals via Twitter.

Grubb heeft de afgelopen lente en zomer al verschillende aankondigingen binnen de game-industrie op voorhand onthuld, waaronder de data van de PlayStation 5- en Xbox Series X-presentaties.

Perfect Dark werd bedacht door het Britse Rare als spiritueel vervolg op de megahit GoldenEye 007. Het spel verscheen op de Nintendo 64. Rare werd samen met de IP door Microsoft gekocht en de Xbox 360 lanceerde met de prequel Perfect Dark Zero. Ook werd er een remaster uitgebracht van Perfect Dark. Sindsdien is er niets vernomen van de franchise.

The Initiative is een nieuwe studio die een paar jaar geleden door Microsoft werd opgericht. Officieel is het niet bekend aan welke game de ontwikkelaar werkt. Gisteren kwam wel het nieuws naar buiten dat diverse voormalige ontwikkelaars van Bungie, Crystal Dynamics, Naughty Dog en Respawn Entertainment nu bij The Initiative werken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Nieuwe Perfect Dark zou wel gaaf wezen natuurlijk. Maar goed alles staat of valt met kwaliteit, dus afwachten maar.
  • Een unieke third-person action adventure kan Xbox wel gebruiken.
    (kijkt jaloers naar playstation)
  • Man man als ze hier nu een vette trailer met wat ingame gameplay hadden laten zien in de voorgaande shows dan was er toch veel meer hype geweest voor de nieuwe Xbox.
  • @Grombeer
    Waarschijnlijk is er nog niets om te laten zien..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren