1. Microsoft verhoogt prijzen Xbox Live Gold

Microsoft verhoogt prijzen Xbox Live Gold

1 dollar per maand

Microsoft verhoogt de prijzen van Xbox Live Gold met een dollarper maand. Dat laat het bedrijf weten in een blogpost.

"Per periode kijken we naar de waarde en prijzen van onze diensten om veranderingen op de markt te reflecteren en om te investeren in de Xbox-community", zegt het bedrijf. "Daarom passen we de prijs van Xbox Live Gold aan in selecte markten. In veel marken is de prijs van Xbox Live Gold namelijk in jaren niet veranderd.

In de VS wordt de prijs van met 1 dollar per maand verhoogd. In markten waar de prijsverandering plaatsvindt worden gebruikers vanaf vandaag bericht.

'De prijs van een 1-maand-lidmaatschap Gold wordt met 1 dollar verhoogd en het driemaandenlidmaatschap wordt met 5 dollar verhoogd, of de equivalente hoeveelheid in je lokale regio', zegt Microsoft.

Dat zou betekenen dat de prijs van Xbox Live Gold in Nederland van 6,99 euro naar 7,99 euro per maand wordt verhoogd. De prijs voor drie maanden zou van 19,99 euro naar 24,99 euro stijgen. Het is echter nog niet bevestigd dat de prijsstijging ook in Nederland plaatsvindt.

Microsoft heeft ook de Games With Gold voor februari 2021 onthuld. Gears 5 en Resident Evil zijn onderdeel van de line-up.

Zowel Gears 5 als de originele Resident Evil zijn beschikbaar van 1 tot en met 28 februari. Ook zijn backwards compatibility-titels Indiana Jones and the Emperor's Tomb, van 1 tot 15 februari, en Lost Planet 2, van 16 tot en met 28 februari beschikbaar. Tot slot kunnen abonnees de metroidvania Dandara: Trials of Fear Edition van 16 februari tot en met 15 maart downloaden.

Gold

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hebben ze het alleen over Gold zelf of ook over Ultimate game pass (waar ook Gold in zit)?
 • @mole28
  Alleen gold. Lijkt een (slechte) move om de overstap van gold naar Gamepass Ultimate nog vanzelfsprekender te maken.
 • @COSMIC_TSAR Hoezo een slechte move? Je krijgt nu de keuze uit 9 euro per maand voor alleen een Gold abonnement, of voor 13 euro per maand een Gold abonnement en moeilijk veel games. Mensen zullen dan sneller geneigd zijn om die 4 euro extra per maand te betalen omdat dat uiteindelijk veel voordeliger is.
 • @MythicZ
  Het gaat al maanden over dat Gold eigenlijk geen nut meer heeft en een onnodige barrière vormt voor free to play games. Past niet in de strategie van MS. Geruchten dat Gold komt te vervallen.

  En dan komen ze midden in de pandemie met een prijsverhoging. Het is twee keer zo duur als PS Plus las ik!
 • @MythicZ
  Voor Microsoft misschien een goede move, maar niet voor de consument. Dus ja, een slechte move.
 • @CerandoX.nl @ Cosmic_Tsar
  Ja vanuit consument perspectief is het niet slim, eens.
 • Een smerig actie van Microsoft. Mensen die geen behoefte hebben aan gamepass worden nu gedwongen om deze alsnog te nemen. Het is dit of overstappen naar concurrent.
 • @Liquidshake

  Ze kunnen toch die Xbox maandelijks afbetalen?

  Voor Microsoft het beste scenario want ze creëren klantenbinding via een wurgcontract. Voor al wie krap bij kas zit, is het een drama, maar dat is niet zo belangrijk.

  Iedereen blij!
 • @Don Carpaccio ja, ik lach me dood als dit een averechtse effect heeft waardoor mensen overstappen naar Sony
 • @Liquidshake

  Ze hebben de prijsverhoging inmiddels teruggedraaid na alle kritiek lol

  Maar de schade is al gemaakt denk ik.
 • @Ramirez hoe kun je iets op de markt gooien zonder bij je gebruikers te polsen of het een goed idee is of niet? Zoals je zegt, the damage is done.
 • Dit is wel een absurde prijsverhoging. Zelfs al is 't om Gamepass aantrekkelijk te maken.. Wat een rare actie.
 • Gold wordt zo wel een belachelijk duur grapje…ten tijde van de Xbox 360 kon je 12 maanden krijgen voor 45 euro als je goed zocht. Met 1 generatie is de prijs dus ruim verdubbeld!

  Ben blij dat ik dat online gedoe achter me heb gelaten en puur singleplayer speel, veel leuker en geen gezeik van puberachtig gedragende gamers.

  Online play hoort sowieso niet achter een paywall. Maargoed dat is weer een andere discussie.
 • Betalen voor de Xbox-live infrastructuur van Microsoft is sowieso belachelijk.
 • @CerandoX.nl niet zo belachelijk als de klanten forceren naar een andere business model
 • Oh wow, ze hebben 't teruggedraaid:
  https://news.xbox.com/en-us/2021/01/22/update-on-xbox-live-gold-pricing/
 • Hele rare actie hoewel t mij als gamepassgebruiker niet raakte. Het zegt wel iets over je als bedrijf, straalt qua timing en uitleg niet mooi of. Ook al is t goed dat ze t hebben teruggedraaid, je krijgt er wat apart gevoel bij. Er zal wat anders verzonnen worden gok ik, doet me al met al beetje aan xbox 2013 denken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren