1. Microsoft verwijdert jaarlijkse betaaloptie Xbox Live Gold

Microsoft verwijdert jaarlijkse betaaloptie Xbox Live Gold

Prijs van jaarlijks abonnement gestegen

Microsoft heeft de jaarlijkse betaaloptie voor Xbox Live Gold verwijderd. Dat bevestigt het bedrijf aan Trueachievements.

"Voor nu heeft Xbox besloten de twaalf maanden Xbox Live Gold-voorraadbeheereenheid (SKU) te verwijderen van de Microsoft Store", zegt een woordvoerder tegen het platform. "Klanten kunnen kiezen voor een of drie maanden Xbox Live Gold via de Microsoft Store."

Helaas gaf het bedrijf niet aan waarom de optie is verwijderd en of deze in de toekomst terugkeert. Een vooraf betaald abonnement voor twaalf maanden kostte 59,99 euro, waar een maand 6,99 euro en drie maanden 19,99 euro kost. Daarmee is de prijs van Xbox Live gestegen naar 80 euro.

Deze week kondigde Microsoft aan dat Project xCloud onderdeel wordt van Xbox Game Pass Ultimate. Ultimate bevat Game Pass voor Xbox One en pc, en Xbox Live Gold.

Xbox Live

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het zal me niks verbazen als ze online gamen gratis maken en dat je alleen betaalt voor de extra services, zoals gamepass.
 • @MythicZ
  Dat denk ik ook. Dit zou wel erg anti-consumer zijn, terwijl ze nou juist pro-consumer proberen te zijn.

  Ik denk dat GamePass en GamePass Ultimate dan ook beter gaan verkopen met het vrij gekomen budget van Gold.
 • @MythicZ Het zou mij wel verbazen want ze zijn er zelf als eerste mee begonnen. Als er iets is wat MS wil is het verkopen van services.
  Ik verwacht een splitsing voor alleen een online abonnement (dus zonder de maandelijkse games) en Xbox Game Pass met alle services die eerst bij online zaten. Ik denk dat de online pas dan 60 euro per jaar gaat kosten en Games Pass Ultimate 70 euro per jaar. Voor de totale prijsstijging zullen ze de marketing afdeling wel een aantal "pro-customer" spins laten produceren om het te verkopen.
 • @tielo
  Dit lijkt mij onlogisch. Ik denk echt dat ze mensen aan de GamePass willen krijgen en dat Xbox Live Gold daarom helemaal zal verdwijnen om een USP op Sony te hebben. Daarnaast is het niet uit te leggen dat je op Xbox op de PC niet hoeft te betalen en op de console wel. Het is echt niet meer van deze tijd…

  Zou mij zelfs niet verbazen als je in november nog een Gold-abo voor een jaar hebt, deze na november wordt omgezet in GamePass en dat ze dit tijdens de show gaan aankondigen. Om te voorkomen dat iedereen goedkoop GamePass wil scoren, d.m.v. Gold te kopen, hebben ze de optie voor een jaar verwijderd.

  Maar goed, we zullen het deze week denk ik wel gaan horen. Ik hoop dat Sony ook van Plus en Now één service maakt en misschien doen ze dit wel en is dit een reactie van Microsoft.
 • @CerandoX.nl Ik ben het met je eens hoor, nooit begrepen waarom online opeens bij PS4 betaald moest worden. Het is overigens iets wat geen invloed heeft op mij omdat ik niet online game maar de service is daardoor wel uitgehold met hoe deze was op PS3.
 • Het is even afwachten wat Sony gaat doen maar hier liggen grote kansen qua pricing. Het zou slim zijn als zij nu juist gaan verlagen qua prijs.

  Het is mensen op een nogal vieze manier dwingen meer geld te laten betalen zonder dat er wat voor terugkomt. Online gaming zelf hoort eigenlijk gewoon gratis te zijn zoals op de pc. Er zijn 9 van de 10x niet eens dedicated servers. Je betaalt dus gewoon voor gebruik van je eigen internet.

  Nou vind ik het niet erg een klein bedrag te betalen om de functie te unlocken maar 80euro voor gebakken lucht gaat mij wel wat te ver. Het is nog even wachten op meer info maar tot nu toe is dit echt een dickhead move van Micro$oft.

  Een Xbox is al waardeloos zonder Xbox live gold. Voor de echt goede single player games moet je nou eenmaal niet bij de Xbox zijn maar bij de andere 2. Dus deze stijging is nogal zuur. Maakt mijn keuze voor een ps5 wederom makkelijker.
 • @Ramirez
  Als ze niets met Xbox Live Gold gaan doen en de prijzen zo houden, dan neig ik ook meer naar de PS5. Als ze Gold weg doen, dan eerder andersom.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren