1. Microsoft voegt tijdelijke educatieve content toe aan Minecraft

Microsoft voegt tijdelijke educatieve content toe aan Minecraft

Tot eind juni beschikbaar

Er is vanaf vandaag tijdelijke educatieve content voor Minecraft beschikbaar. Dat maakte uitgever Microsoft onlangs bekend.

Na de uitbraak van het coronavirus zijn bijna alle scholen in de wereld gesloten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ouders moeten nu de scholing van hun kinderen overzien en Microsoft heeft besloten een helpende hand te bieden. De techgigant heeft bekendgemaakt dat er vanaf vandaag gratis educatie-content voor de populaire sandbox-game naar Minecraft komt.

De content is binnenkort in de online winkel van Minecraft te vinden, waar alles gratis te downloaden is. Zo kunnen ouders of leergierige Minecraft-spelers de ruimte ontdekken in een NASA-ruimteschip, leren coderen met een robot, de dertig belangrijkste plekken in de Verenigde-Staten bezoeken of kan er geleerd worden over mariene biologie.

Deze educatiepakketten komen vandaag uit in de Minecraft Marketplace. De pakketten blijven tot 30 juni beschikbaar.

Eerder maakte de Poolse regering ook al een educatieve Minecraft-server aan om kinderen bezig te houden. Lees hier meer over.

minecraft

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren