1. Microsoft vraagt of men DualSense-opties in Xbox-controller wil

Microsoft vraagt of men DualSense-opties in Xbox-controller wil

'Voelt de Xbox Series X next-gen genoeg?'

Microsoft vraagt in een enquête of gamers bepaalde opties van de DualSense terug willen zien in de Xbox Series X- en Series S-controller.

De vragenlijst wordt gestuurd naar sommige mensen die recentelijk de Xbox Series X of Series S hebben gekocht, zo meldt TechRadar. In de enquête wordt aan mensen gevraagd of ze bepaalde opties van de PlayStation 5-controller missen in de Xbox Series-controller.

Het is niet bekend wat Microsoft met de feedback van plan is. Mogelijk overweegt het bedrijf in de toekomst een nieuwe versie van de Xbox Series-controller uit te brengen waar een aantal van de opties uit de DualSense in zitten. Zo biedt de controller voor de PlayStation 5 haptische feedback.

In de enquête wordt verder onder andere gevraagd of men de Xbox Series-consoles "next-gen genoeg" vindt aanvoelen. Hieronder zijn enkele screenshots van de vragenlijst te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als voornamelijk een Xbox speler zou ik die features wel graag zien. Vind dat Sony goed werk heeft geleverd met de DualSense.
 • Huh Microsoft die features van Sony wil gebruiken? Nee dat kan echt niet!

  Oké op 1 voorwaarden dan.. ES6 & Starfield komen gewoon naar de ps5.
 • @TommieNL
  tja dingen kopïeren of proberen te verbeteren in een eigen ding doen ze allemaal. Lijkt me niet echt iets wat niet zou kunnen. Geen idee of dit keihard gepatenteerd is, indien wel heb je een punt maar dan zou ik als MS zijnde eerder die games exclusief houden dan een controllerfunctie toe te kunnen voegen.
 • @xevulutionx
  Op Reddit Las ik dat Microsoft al een paar jaar een soortgelijke technologie heeft gepatenteerd. Maar enquêtes als deze houden ze regelmatig, en ik denk niet dat ze deze optie toe gaan voegen in de start van een nieuwe generatie.
 • @Gaaiz
  Klopt sinds 2017 zijn er patenten, maar zoals zoveel patenten niet gebruikt.
 • @xevulutionx
  Ja weet ik, was ook meer als grapje bedoeld. :)
  Ik heb ook geen idee in hoeverre Sony dit gepatenteerd heeft hoor. Haptic feedback lijkt me geen only on Playstation dingetje.
 • @TommieNL
  Sony zal ook de Adaptive triggers gepatenteerd hebben. Misschien ook wel haptic feedback in deze vorm.
 • @TommieNL haptic feedback werd al in een variant in de switch gebruikt voordat het in de ps5 kwam. Dit is geen Sony-technologie.
 • @Mr.Happy

  Weet ik, was ook meer als "grap" bedoeld.
 • @TommieNL

  Microsoft heeft al patenten voor adaptive triggers sinds 2017 en deze patenten december van 2020 voor het laatst vernieuwd en haptic feedback is helemaal niet nieuw. Misschien heeft Sony wel soortgelijke patenten ingediend en heeft Microsoft hierop gereageerd, maar dit zou ook andersom zo kunnen zijn. Microsoft had immers al “Rumble Triggers”.

  https://tweakers.net/nieuws/176406/microsoft-vraagt-xbox-eigenaren-of-ze-playstation-functies-in-controller-missen.html

  Zie de eerste reacties op Tweakers met verwijzingen naar de bronnen.

  De techniek lijkt ontzettend veel op dat van Sony.

  Toen Microsoft met “Rumble Triggers” kwam vond ik het jammer dat Sony deze techniek niet overnam in de nieuwe PS4-controllers. Dus ik ben blij dat Microsoft onderzoek doet naar de vraag naar deze features.

  Sony heeft met de DualSense het aangedurfd om Adaptive Triggers te introduceren en nu is het wachten totdat Microsoft de eigen variant introduceert.
 • Aan de mensen die wel al een PS5 in huis hebben:
  Gebruik je de functie veel? Of is het een gimmick die je (misschien verschillend per game?) uit zet. Met competitieve games als COD lijkt het mij in de weg zitten, maar misschien heb ik het mis.
 • @Gaaiz
  Dat is ook wat ik hoor. Voor singleplayer een mooie toevoeging maar voor competitie of hoogste moeilijkheidsgraad kan het licht vermoeiender of als handicap werken.
  Ik zou t wel toejuichen als MS met iets komt al zou ik wel altijd de uitzetoptie willen hebben natuurlijk.
 • @xevulutionx

  Ik vind het zelf een enorme meerwaarde hebben en was overdonderd toen ik het zelf in handen kreeg.
 • Ik zou willen dat Microsoft eerst eens stijvere sticks maakt op de standaard controller zoals bij de PS4/PS5. Nu een paar maanden een XSX, maar geef de voorkeur aan de sticks van de PS4.
 • @CerandoX.nl
  De sticks zelf heb ik geen problemen mee. Maar de durabiliteit van de eerste Xbox One en 360 controllers was veel beter. Heb nu de Elite v1 en v2 in mijn bezit, en die kampen continu met defecten.
  Van stickdrift tot hangende LB/RB buttons, en van klevende triggers tot loslatende grips. Vrij teleurstellend voor zo'n premium product.
 • @Gaaiz dit hoor ik wel vaker, ook een vriend van mij die had een elite controller gekocht en 4 maanden later ging dat sticky een eigen leven lijden. Wat wel schande is voor een 150 euro controller. Hij had wel een nieuwe gekregen hoor dus het was snel opgelost.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren