1. Microsoft werk aan nieuwe AAA-openwereldgame

Microsoft werk aan nieuwe AAA-openwereldgame

Verder is er nog niets bekend over het spel

Microsoft werkt aan een nieuwe AAA-openwereldgame.

Dat blijkt uit de LinkedIn-pagina van Dave Mongan, een narrative director die bij Xbox Game Studios Publishing werkt. Volgens zijn profiel heeft hij onlangs gewerkt aan Microsoft Flight Simulator en werkt hij nu aan "een spannende AAA-openwereldgame die nog moet worden aangekondigd".

Inmiddels heeft Mongan de tekst op zijn profiel aangepast, maar hieronder is nog een screenshot te zien. Meer details over het project zijn er nog niet, maar het moet gek lopen wil het spel niet voor Xbox Series X en S en pc in de maak zijn.

Microsoft heeft de laatste jaren behoorlijk wat studio's overgenomen - waaronder Double Fine en ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda - maar heeft ook interne studio's waar games worden ontwikkeld. Zo werkt ook de nieuwe studio The Initiative aan een Series X-game waar nog niets over bekend is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • We zullen het vanzelf ooit wel gaan zien Xbox heeft alles op een rijtje alleen nog dikke vette games.
  • Dit gaat dus om een second party exclusive, niet een first party studio.
  • @COSMIC_TSAR
    Waar maak je dat uit op?
  • @CerandoX.nl
    Misschien had ik het woord waarschijnlijk er nog even tussen moeten zetten. Maar dit is (waarschijnlijk dus) voor XGS Publishing, zij geven games uit van externe studio's. Zoals het Franse Asobo dus bijvoorbeeld Fligt Sim heeft ontwikkeld. Net als eerder Ori, Cuphead of Sunset Overdrive.
  • Een nieuwe crackdown?
  • Een dikke AAA open world is altijd cool!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren