1. Microsoft werkt aan nieuwe console, codenaam zou Scarlet zijn

Microsoft werkt aan nieuwe console, codenaam zou Scarlet zijn

Microsoft werkt aan nieuwe console, codenaam zou Scarlet zijn

Achter de schermen is Microsoft druk bezig met een nieuwe console, zo meldt het bedrijf.

Phil Spencer meldde dit op het podium tijdens Microsofts E3-conferentie. Spencer vertelde er verder nog niets over. De website Thurrot.com meldt dat de codenaam van de nieuwe console 'Scarlet' is, maar er wordt niet gemeld hoe men aan die informatie komt.

Verdere informatie is nog niet aangekondigd. Vorig jaar verscheen de Xbox One X, de meest krachtige console die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Wanneer de opvolger van de console uitkomt, is nog niet aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dat is een behoorlijk open deur. Daarnaast snap ik de meerwaarde van de aankondiging niet. De Xbox One X is net op de markt.
 • @CerandoX.nl
  Digitaal potje verpissen denk ik. Sony heeft het ook al geteased, dus ze moeten het ook even noemen. Bovendien onderbouwt het hun 'We're in it for the long run' boodschap met die nieuwe studio's enzo.
 • @CerandoX.nl

  Begrijp het ook niet. Nu de aandacht naar de X wat gezakt is, verwachtte ik dat de focus terug ging liggen op games. Al denk ik dat dit wel de beste en enige strategie van Microsoft is. Een soort van bliksemafleider omdat het aanbod qua exclusieve Xbox games magertjes is. Ze hebben de krachtigste console en third party games zien er mooier uit dan bij de concurrent. Doet me denken aan Sony tijdens de beginjaren van de PlayStation 4. Alles draait rond de console en de focus die zij nemen ligt helemaal anders dan bij Sony en Nintendo.

  Denk ik.
 • @Don Carpaccio @That Mr Awesome

  Ik snap dat ze commitment willen geven, maar de nadruk leggen op Long Term Support voor Xbox One X, naast deze aankondiging had naar mijn idee beter geweest voor de verkoop van de Xbox One X.
 • @CerandoX.nl
  Ik denk ook dat het is zoals Mr awesome al zegt. Het werd ook slechts meer zijdelings gezegd dat men bezig is. Kreeg ook totaal niet het idee dat dit er gaat komen nog voor eind 2020.
 • Niet dat het echt nodig is voor mij want ik vermaak me prima met de xbox one, maar ik ben dan weer wel erg benieuwd. Zal wel in 2020 uitkomen.
 • Er is min of meer duidelijk dat Sony bezig is met de PS5. Dus dan kan Microsoft niet achterblijven met een aankondiging toch. Stel je eens voor dat ze WEER nummer 2 zijn. Typisch Amerikaans.
 • @TommieNL
  Zet die fanboy modus ff uit.
 • @Piet S. Zegt zijn profielfoto niet genoeg?
 • @Robskeee
  Nu je het zegt…
 • @Piet S. Haha Piet Snot het woord ‘fanboy’ mag jij niet eens in de mond nemen. Als er 1 iemand een gekleurde mening heeft ben jij het wel.
 • @MentionMyName
  Hmmm.. Jij klinkt/schrijft net zoals Kaas… (Even melden voor de zekerheid!)
  Daarnaast is een gekleurde mening/voorkeur hebben niet iets slechts, want die heeft iedereen.

  Echter dingen als 'stel je eens voor dat ze WEER nummer 2 zijn.' zeggen is echt facepalm-waardig (en dan ook nog z'n profielplaatje erbij…).
 • @TommieNL

  Ik neem toch aan dat je weet dat de ontwikkeling van een nieuwe console vrijwel direct na de launch van de vorige begint.

  Niks nieuws dit. Zo is Nintendo al bezig met de opvolger van de Switch en Sony met de ps5.
 • @Ramirez
  Inderdaad.
 • Ja Ramirez maar Nintendo loopt daar nooit zo te koop mee
  zo snel al achter hun nieuwe console aan, dit is gewoon puur spierballen taal/gedrag het zal wel Amerikaans zijn.
 • @Ramirez

  Serieus? Nooit geweten, bedankt voor de info.

  Ja natuurlijk is dit niets nieuws de rest doet precies hetzelfde.

  Ik reageer helemaal niet als fanboy, ja mijn voorkeur ligt bij de concurrent. Net zoals Nintendo voor Piet en Xbox voor Rob.

  Ik bedoelde er alleen mee te zeggen dat deze keuze nogal vreemd is. Ipv het officieel aan te kondigen wordt het even snel achteraf gemeld, oh we waren het bijna vergeten maar…..

  En mijn avatar heeft er helemaal niks mee te maken. Beetje kinderachtig om meteen een stempel op een plaatje te plakken. Doe ik toch ook niet op jouw Mario/zelda avatars?
 • @TommieNL Als je denkt dat het niet lekker gaat met Microsoft met momenteel een beurswaarde van 780 miljard zou ik mezelf even achter de oren krabben.
  Daar mag jouw geliefde bedrijf Sony van dromen.

  Over dat het typisch Amerikaans is om zo iets te doen heb je gelijk in, Phil Spencer staat sowieso heel ruig op dat podium alsof die de hele wereld aan kan.
 • @Robskeee

  Zoveel miljard of niet. De xbox divisie is al sinds de originele xbox een zorgenkindje binnen Microsoft.

  Als aandeelhouders het op den duur een bodemloze put gaan vinden is het gewoon gedaan natuurlijk. Maar zover is het nog niet. Maar echt lekker gaat het zeker niet met het xbox merk.
 • @Ramirez Kom a.u.b. met een bron, want volgens mij zever je alles uit je nek. Xbox zit met 30 tot 50 miljoen consoles niet in de buurt van de PS4, maar het haalt gewoon dik en dik het centje in de portemonnee voor Microsoft.

  Buiten dat gezegd te hebben.. jij hebt het over het nu opeens over Xbox en ik reageerde op je opmerking over Microsoft.
 • @Robskeee

  Haha dat vind ik dus ook i.v.m. Phil Spencer.

  Die arrogante houding van warm water bedenker Phil Spencer.

  Het succes is hem naar het hoofd gestegen. Een dikke nek.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren