1. Microsoft werkt mogelijk aan Xbox-controller voor mindervaliden

Microsoft werkt mogelijk aan Xbox-controller voor mindervaliden

Want gamen is voor iedereen

Volgens een tweet van WalkingCat werkt Microsoft aan een nieuwe Xbox-controller, gemaakt voor mindervalide spelers.

Hoewel WalkingCat in eerste instantie toegeeft niet te weten wat het apparaat is, vermeldt hij wel dat het 'Project Z' heet, waar Z staat voor 'Zephyrus'. Verder heeft hij gehoord dat de controller 'Xbox Adaptive Controller' zal gaan heten.

Windows Central laat ook weten dat het om een controller gaat. Het apparaat is dun en helemaal plat. Dit ontwerp is waarschijnlijk bedoeldg om vast te houden maar om neer te leggen, wat handig is voor mensen die minder goed gebruik kunnen maken van hun handen.

Ook zijn er aan de bovenkant van de controller verschillende ingegraveerde symbolen die overeenstemmen met verschillende functies van de Xbox One. Mogelijk is de functie hiervan om navigeren door menu's gemakkelijker te maken voor slechtzienden.

Bovendien zijn er drie led-lampjes die overeen zouden komen met de lampjes op de Xbox Elite-controller die in januari gelekt is. Tenslotte kunnen er aan de zijkant van de controller een usb- en 3,5mm-jack-ingang gezien worden.

Of en wanneer deze controller op de markt komt is nog niet duidelijk. Misschien horen we meer op Microsofts presentatie op de E3 van 2018, die plaats zal vinden op 10 juni om 21:00 Nederlandse tijd.

Microsoft heeft meer stappen gemaakt om meer verwelkomend te zijn voor mindervaliden. Zo kunnen Xbox-avatars bijvoorbeeld in een rolstoel zitten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Arran, het valt me op dat in jouw artikelen vaak onnodig veel spel- en typefouten staan. Niet lullig bedoeld, maar iets nauwkeuriger doorlezen voordat een artikel geplaatst wordt kan geen kwaad.
  • Oei, staan wel erg veel foutjes in.
    Maar wel erg gaaf als zo'n controller er komt, dan kunnen er weer meer mensen gamen
  • Dat is een goede zaak en hier zullen mindervalide gamers wel blij van worden denk ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren