1. 'Microsoft wil Apple-regels omzeilen met xCloud via browser'

'Microsoft wil Apple-regels omzeilen met xCloud via browser'

Streamen op iOS

Microsoft heeft plannen om het streamen van games op iOS-apparaten aan te bieden via een browser. Dat melden bronnen van zowel Business Insider als The Verge.

Apple heeft het bijna onmogelijk gemaakt voor Microsoft, Google Stadia en andere bedrijven om het streamen van games aan te bieden via de App Store. Elke game in een abonnementsdienst zou een eigen pagina moeten krijgen in de winkel en apart goedgekeurd moeten worden door Apple. Microsoft noemde dat eerder al onwerkbaar voor zijn dienst Game Pass.

Xbox-baas Phil Spencer zou in een meeting met alle werknemers hebben gezegd dat ze 'absoluut op iOS uit zullen komen'. Game Pass zou ergens in 2021 via browsers speelbaar moeten worden op iPhones en iPads. De mogelijkheid om games uit de dienst te streamen werd vorige maand al uitgebracht voor Android-apparaten.

Tijdens dezelfde meeting werd het streamen van games via xCloud op pc besproken. Spencer zou deze functie in 2021 willen aanbieden op pc's met Windows 10. Microsoft zou dit systeem al een aantal maanden intern aan het testen zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Jammer dat Apple niet dezelfde behandeling hanteert voor zowel Netflix als Xbox Game Streaming (XGS). Maar ik denk dat als Netflix nu gelanceerd zou zijn ze met hetzelfde probleem als Microsoft zouden zitten.

    De service heet trouwens nu Xbox Game Streaming en niet xCloud.
  • Er is ook aangegeven dat ze bezig zijn met streaming functies naar de consoles zelf. Wel handig als je niet de volle game moet downloaden als je buddy's al begonnen zijn of je niet de volle game gelijkt wilt downloaden.
  • Is via wifi vanaf je eigen console streamen al officieel uit? Of alleen voor insiders?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren