1. Microsoft wil Xbox Game Pass naar andere platforms brengen

Microsoft wil Xbox Game Pass naar andere platforms brengen

Straks Game Pass op de Switch of PlayStation?

Microsoft zou Xbox Game Pass graag op alle platforms beschikbaar stellen.

Dat meldt Ben Decker, hoofd van gaming services bij Xbox, in een interview met Game Reactor. "Weet je, we zouden Game Pass uiteindelijk graag op alle platforms zien. Dat is het doel voor de lange termijn. We hebben op dit moment geen specifieke plannen om te delen, maar we zouden het geweldig vinden als Game Pass overal beschikbaar is."

Xbox Game Pass is op dit moment verkrijgbaar op Xbox One en pc. Voor een vast bedrag per maand krijgen gamers toegang tot een selectie aan games. Hieronder vallen ook exclusieve Xbox One-games die op de dag van release meteen op Game Pass verschijnen.

Microsoft lijkt sowieso weinig problemen te hebben met het delen van content op andere platforms. Zo komt Ori and the Blind Forest naar Switch en kwamen eerder Cuphead en Minecraft uit op Nintendo's console. Het is echter niet bekend of concurrenten Nintendo en Sony open staan voor Game Pass op hun systemen.

Xbox One

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Microsoft begrijpt dat deze markt niet meer om hardware draait, maar om software en service. Het maakt Microsoft niet uit dat Xbox Game Pass op de PS4/PS5 zou draaien, als ze dat tientje per maand maar binnen harken. ;-)
 • @CerandoX.nl

  Waarom hebben ze dan nog een nest gen console in ontwikkeling. Daarnaast beetje tegenstrijdig met het nieuws van vorige week. Daar werd verteld dat voorlopig geen exclusives naar andere platformen zal komen. Als ze de game pass naar andere platformen willen brengen puur voor de 3th party games, dan gaan sony en nitendo er nooit mee in zee.
 • @Dutchy_d
  Omdat er nu nog steeds vraag is naar een Xbox-console. Tegelijkertijd brengen ze alle nieuwe exclusives ook uit op de PC en sommige zelfs via bijvoorbeeld Steam en op de Switch. Er zijn genoeg mensen die echter geen Xbox hebben of Xbox willen en die er ook nooit één gaan kopen. Die pakken ze op deze manier ook even mee.

  Daarnaast zijn ze bezig met Project xCloud, iets dat hardware volledig irrelevant gaat maken. Dus ja, zowel Microsoft en Sony zien de toekomst niet in hardware. Sony zei vorige week iets soortgelijks over exclusives.
 • @CerandoX.nl

  De vraag naar de Xbox is toch een klein beetje in verval geraakt in de huidige generatie. Ze brengen hun exclusieve inderdaad tegenwoordig op pc uit, maar de pc is geen concurrentie van de xbox. Omdat alle Microsoft exclusieves wel exclusief zijn voor Windows. Omdat ik een ps4 en een game pc bezit, zie ik wel geen meerwaarde meer in de aanschaf voor een Xbox.
  Laatst argument klopt niet helemaal ze hebben gezegd MP games op meerdere platformen te willen brengen. Dat niet meer als logisch is omdat de community rond de game dan groter is, en de game dan een langere levensduur heeft.

  Uit eindelijk gaat het software over hardware zijn, maar zover zijn we nog lang niet. De meeste landen hebben nog niet de internet verbinding voor streaming.
 • MS introduceerde de Xbox One als media box. Alle content die je maar zou willen zou via hun console lopen; tv, films, streaming diensten, muziek en oja games.
  Letterlijk alles zou ze geld opleveren omdat iedereen een deel van hun winst moeten afstaan aan MS. Daarvoor hooft MS dan niet te doen. Beter nog, ze kalfde hun game bedrijven af naar het minimum want ze begrijpen dat ze geen game bedrijf zijn als Sony of Nintendo.
  Dat bleek allemaal niet in goede aarde te vallen. Tijdens deze generatie is gezocht naar een Netflix model dat zonder de console kan bestaan. Netflix biedt ook eigen content dus is er voor de prijs van 1 AAA bedrijf een trits indie bedrijfjes opgekocht met veel content exclusief voor hun platform.
  Uiteindelijk doen ze nu precies hetzelfde als ze aan het begin van deze console generatie van plan waren. Ik vind het een teleurstellende stap want het bedrijf had met de 360 een sterke console met een goede lineup gecreëerd en stuwde daarmee de ontwikkeling van nieuwe games door alle partijen de goede kant op vanwege de concurrentie, dat is nu weg.
 • RIP Xbox.
 • Einde Xbox. Ik snap dit echt niet. Nintendo is het perfecte voorbeeld. Al zouden ze Zelda/Mario naar Xbox brengen (wat overigens heel vet zou zijn), is het einde Nintendo. Want je bent je USP kwijt. Ik kocht een Switch voor Zelda BOTW en Mario Odessey. Als dit naar Stadia / Xbox op PS zou komen, dan koop je die, want naast de exclusives, kan je beter geen Switch kopen, want qua grapichs is het gewoon minder. Je kunt bijv. The Witcher echt beter op een andere console spelen.
 • @DopieJopie1

  Je kunt beter The Witcher op een PC spelen. Net zoals alle Xbox console exclusives!

  Switch heeft de handheldmodus als troef.
 • @Don Carpaccio

  Daar heb je gelijk in, ware het niet ik niet meer op PC gamen over ga. Zodra je een gezin heb, is het qua kosten wel een dingetje en is een PS en Xbox wel makkelijker/goedkoper.

  Maar binnenkort komt Stadia. Dan ga ik daarvoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren