1. Microsoft wil ZeniMax 'met rust laten'

Microsoft wil ZeniMax 'met rust laten'

Geen ontslagen

Microsoft wil ZeniMax na de overname vooral met rust laten en geen bezuinigingen doorvoeren. Dat zegt Xbox-hoofd Phil Spencer in een interview met CNBC.

Na de overname van ZeniMax - en dus dochteronderneming Bethesda - heeft Microsoft in één klap 2300 nieuwe medewerkers. Bij zo'n grote overname bestaat altijd de kans dat personeel overtallig wordt, maar volgens Spencer is dat hier niet het geval.

"Ons plan is om ze met rust te laten", zegt Spencer in het interview. "ZeniMax heeft een fantastische geschiedenis in het maken van geweldige games. Het is ons doel om van ZeniMax de beste ZeniMax te maken die ze kunnen zijn. We werken met hun individuele studio's samen op het geweldige platform dat wij hebben en krijgen creatieve feedback van hen op de dingen die wij moeten bouwen. Dat is een cruciaal vliegwiel voor ons om innovatief te zijn, de feedback van de beste gamemakers ter wereld op onze platformen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Nou… Het stukje management dat verantwoordelijk is voor de Fallout 76 release mag wel een schop krijgen.
  • Zal me worst wezen of ze gekocht hebben, Gaat mij om of de games gewoon op de PC komen en ook op Steam/Origin/of Uplay, EN NIET Epic-meuk btw en GEEN time limit of zo dat het over half jaar op de pc.
  • @Darkempire

    Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Kan eindelijk die Bethesda launcher een kegel krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren