1. 'Microsoft wilde Bungie kopen'

'Microsoft wilde Bungie kopen'

De prijs was te hoog

Volgens anonieme bronnen van meerdere journalisten wilde Microsoft gamestudio Bungie kopen. Uiteindelijk zouden ze het niet eens zijn geworden over de prijs.

Journalisten Jeff Grubb van VentureBeat en Imran Kahn van KindaFunny bespraken de potentiële deal in een podcast. Ook anonieme bronnen van Eurogamer bevestigen het gerucht.

Volgens deze bronnen zouden Microsoft en Bungie gesprekken hebben gevoerd over een eventuele overname. Uiteindelijk zouden de twee partijen het echter niet eens zijn geworden over een prijs. Bungie zou op zoek zijn naar een deal om nieuwe financiering binnen te halen voor de studio, projecten en werknemers.

Bungie was vanaf 2000 al eigendom van Microsoft en maakte de Halo-serie voor de Xbox. In 2007 werden ze onafhankelijk en met Halo: Reach uit 2010 maakte de studio de laatste Halo-game. In 2010 gingen ze een deal aan met Activision, maar vorig jaar kwam die afspraak vroegtijdig tot een einde. Sindsdien geeft Bungie Destiny 2 zelf uit.

Hoewel het dus niet tot een overname is gekomen, zijn Microsoft en Bungie wel een andere overeenkomst aangegaan. De aankomende uitbreiding Beyond Light voor Destiny 2 komt direct op Game Pass uit en de voorgaande uitbreidingen zijn ook beschikbaar via Microsofts abonnementsdienst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Dat zou beter zijn dan elke keer die oosterse investeringen.
 • Jammer, ookal zijn er al best wat medewerkers van Bungie naar 343 gegaan had ik dit wel leuk gevonden. Kunnen ze helpen met Halo… ;)
 • Denk niet dat deze studio nog iets speciaals gaat doen, Destiny is ook een brakke toestand , en dat zeg ik na 2000 uur Destiny 1
  En 900 uur Destiny 2 .. het is gewoon te makkelijk gemaakt geen uitdaging om mee spelers te verkrijgen
  En al 5 jaar dezelfde vijanden in een iets andere variatie
 • @Ichabod Wel knap dat je dan toch 2900 uur eraan hebt gespendeerd.
 • @Jorn6810

  Meeste aan deel 1 en die was prima alleen ze hebben de belofte m.b.t content nooit waargemaakt

  Dus in deel2 ben ik eerder afgehaakt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren