1. 'Microsoft wilde geen vervolgen op Quantum Break of Alan Wake'

'Microsoft wilde geen vervolgen op Quantum Break of Alan Wake'

Rechten in handen van Microsoft

In een interview met de CEO Tero Virtala van het Finse gamebedrijf Remedy vertelt hij dat Microsoft geen vervolgen wilde voor Quantum Break of Alan Wake.

Virtala laat weten dat de studio zich in eerste instantie had voorgenomen om langlopende franchises op te zetten met die titels. Zo wilde het team meer de nadruk leggen op motieven en achtergrondverhalen van de personages en hoe ze de werelden moesten verrijken. Alleen besloot Microsoft "niet verder te willen gaan". Remedy Entertainment heeft zelf niet de rechten in handen van Quantum Break of Alan Wake en kan dus niet zelf de beslissing maken om door te gaan met de serie.

De CEO zegt dat het een grote investering is geweest om medewerkers te vinden met veel ervaring om een zo een diepgaande wereld neer te zetten. Hij gaat niet verder in op wat nou exact de reden is dat Microsoft niet bereid is om de franchise voort te zetten. Hij neemt enkel de woorden "bepaalde redenen" in de mond.

Hij vertelt dat het een slimme zet was om ongeveer vijftien jaar geleden de rechten aan Microsoft te verkopen, maar dat hij het liefst in de toekomst weer controle heeft.

Op dit moment werkt Remedy aan aan de third person-actiegame Control. In de E3-trailer staat een vrouwelijk hoofdpersonage met telekinetische krachten centraal. Net als in Quantum Break maakt de speler afwisselend gebruik van krachten en wapens. De hoofdpersoon is de directeur van een geheimzinnig bureau dat geïnfiltreerd is door iets buitenaards.

Control verschijnt in 2019 voor pc, Xbox One en PS4.

control

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Zund.
  • Is nu juist wat MS goed kan gebruiken: originele singleplayer ervaringen met hoge production value. Hopelijk komen ze daar op terug, want van beiden zou ik graag een sequel zien.

    Control wordt denk ik ook heel vet. Intrigerende wereld, qua looks heeft het veel weg van Quantum Break. Op de E3 bleef Control erg onder de radar, maar denk dat dat juist wel goed is voor de game. Goede studio, dat Remedy.
  • gaan wel komen….
  • Alan Wake mag van wij nog wel 4 delen krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren