1. 'Microsoft zendt volgende maand een Bethesda-showcase uit'

'Microsoft zendt volgende maand een Bethesda-showcase uit'

Bedrijf zou meer duidelijkheid over de toekomst van Bethesda willen geven

Microsoft zou volgens een insider medio maart een evenement uitzenden waarbij het meer details geeft over de toekomst van Bethesda.

De overname van Bethesda's moederbedrijf ZeniMax door Microsoft die vorig jaar is aangekondigd, moet ergens binnenkort volledig rond zijn. Om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van Bethesda en diens games, zou Microsoft in maart een livestream uitzenden waarin het dieper ingaat op de overname.

Dat claimt GamesBeat's Jeff Grubb, een inmiddels bekende insider die regelmatig details over allerlei zaken binnen de game-industrie lekt, in een recente podcast. "Zodra de deal rond is, gaan ze er op een grootschalige manier over praten", aldus Grubb. "Ik weet niet of het een volledig, Direct-achtig evenement is, maar ze gaan er melding van maken, uitgebreid over praten en uitleggen wat (de overname) voor iedereen betekent... ze gaan praten over hoe beide bedrijven één gaan worden in de nabije toekomst."

Grubb lijkt hiermee aan te geven dat het waarschijnlijk is dat Microsoft - bijvoorbeeld in een video - meer duidelijkheid gaat scheppen over op welke systemen Bethesda-games in de toekomst verschijnen. Het bedrijf heeft licenties als Doom, Wolfenstein, The Elder Scrolls en Starfield in het bezit. Deze komen in de toekomst logischerwijs sowieso op Xbox-consoles en pc uit, maar of ze ook op concurrerende platforms verschijnen is nu nog niet duidelijk. De details die Microsoft zou gaan geven, zouden hier meer duidelijkheid over kunnen scheppen.

bethesda microsoft

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Zoals de geruchten zeggen; alle toekomstige games exclusief voor Xbox en PC, met uitsluiting van Zenimax Online-games. Een constructie die Sony ook jarenlang heeft gekend met Sony Online Entertainment games als PlanetSide (nu onder Daybreak). Daarnaast mogelijke aangekondigde games zoals TES VI en Starfield wel naar PS5, maar een jaar later dan op Xbox.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren