1. Gamedivisie Microsoft groeit met vijftig procent

Gamedivisie Microsoft groeit met vijftig procent

Hardwareverkoop van consoles is zelfs met 232 procent toegenomen

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de gamedivisie van Microsoft in het derde fiscale kwartaal met vijftig procent gegroeid.

Het derde fiscale kwartaal liep op 31 maart 2021 af. Er is in dat kwartaal een omzet geboekt van 3,53 miljard dollar, een stijging van vijftig procent ten opzichte van het derde fiscale kwartaal van vorig jaar. Volgens Microsoft komt dat door de sterke vraag naar Xbox-content, -services en -hardware.

De hardwareverkoop van Xbox was vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 232 procent toegenomen, dankzij "aanhoudende vraag naar Xbox Series X en S." 

Volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad heeft de gamedivisie van Microsoft de beste Q3-cijfers gedraaid sinds dat het bedrijf de cijfers van diens verschillende divisies los rapporteert. Dat doet het bedrijf inmiddels zes jaar.

Microsoft liet weten dat het dit kwartaal in ieder geval verwacht tekorten te blijven houden op het gebied van consolehardware. Chipmaker AMD gaf begin dit jaar al aan te verwachten tekorten te houden in de eerste helft van dit jaar.

Xbox Series S

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren