1. Microsoft zou Xbox Live Gold als vereiste voor gratis games altijd al laten vallen

Microsoft zou Xbox Live Gold als vereiste voor gratis games altijd al laten vallen

Microsoft hield aankondiging achter de hand

Microsoft was al langer van plan om Xbox Live Gold als vereiste voor free-to-play-games te laten vallen. Dat meldt Niko Partners-analist Daniel Ahmad op Twitter.

Afgelopen vrijdagmiddag onthulde Microsoft de prijzen van Xbox Live Gold te verhogen, maar na een negatieve reactie van spelers werd die beslissing teruggedraaid. Daarbij kondigde het bedrijf ook aan dat Xbox Live Gold binnenkort niet meer vereist is voor free-to-play games als Call of Duty Warzone. Volgens Ahmad, bevestigd door VentureBeat, was Microsoft dat echter al langer van plan.

 "Er wordt al maanden gewerkt aan de free-to-play-aankondiging, en die werd voortijdig gedaan om de backlash tegen de originele prijsverhoging te verminderen", zegt de analist.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de verandering doorvoert. Het bedrijf zegt hard te werken om free-to-play-games 'in de komende maanden' volledig gratis aan te bieden op het Xbox-platform.

Xbox Live

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Het was idd ondenkbaar dat de Halo Infinite multiplayer zou lanceren met Xbox als enige platform waarop hij toch nog achter een paywall zou zitten. Dus logisch.
  • Lekker pleisters plakken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren