1. Microtransacties en huisdieren naar Sea of Thieves

Microtransacties en huisdieren naar Sea of Thieves

De aankopen maken spelers niet sterker

In de wekelijkse developer update van Sea of Thieves werd aangekondigd dat er een hoop nieuwe toevoegingen op de planning staan.

Sea of Thieves is in een jaar tijd razend populair geworden en timmert nog altijd aan de weg. Ontwikkelaar Rare zegt dat er nog een hele hoop op de planning staat voor de piraten-multiplayer. Tot nu zijn alle uitbreidingen en updates gratis geweest voor de spelers. Rare heeft echter aangegeven dat er voor de toekomst van het spel, op een andere manier geld verdiend moet gaan worden. Er staat dus een microtransactiewinkel op de planning voor Sea of Thieves. Voor de lancering werd dit idee al eens opgebracht door de ontwikkelaar, maar in deze update zijn er details vrijgegeven.

In deze winkel gaan naast cosmetische items voor de boten, ook huisdieren verkocht worden. Deze huisdieren zijn al beschikbaar in de testservers, maar het lijkt er op dat ze binnenkort ook in de normale servers zijn te bewonderen. Rare benadrukt het feit dat de aankopen via microtransacties de speler niet sterker maken. De spelers komen op deze manier niet voor verrassingen te staan. Dit is de reden dat Rare heeft besloten om alleen huisdieren en emotes te gaan verkopen.

sea of thieves

Er zijn ook een aantal veranderingen in het vechtsysteem doorgevoerd. Zo is er gesleuteld aan het melee-vecht systeem. Daarnaast zijn er wapen detectiepunten aan het spel toegevoegd. De gevechten tussen schepen zijn erg goed gemaakt in Sea of Thieves, hier hoeft dus geen verandering in te komen. Tot slot vertelt Rare dat ze volop bezig zijn met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe schepen.

Sea of Thieves is reeds verkrijgbaar voor de Xbox One en pc

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Of gewoon f#$ing nieuw game ontwikkelen en daar van weer verdienen dan alleen van 1 spel uit te melken…. jeezus
  • @Darkempire
    Ik denk dat ze nog moeten gaan verdienen aan deze game. De game was na release bagger, dus goed dat ze door zijn gegaan met de ontwikkeling. Ik heb GamePass voor PC nu, dus ik kan de game even proberen.
  • Het idee is leuk, de uitwerking zuigt wel.. We hadden 1 hele avond gespeeld.. lekker gebanjerd, allerlij opslag kisten verzameld, een sloep voor ons schip, de zeilen en vlag gecustomised en een enorme lol gehad. Volgende avond, alles weg..

    Wat blijkt nou de schip progressie word helemaal niet gesaved.. puur character… Dus iedere keer weer kan je opzoek naar kanons kogels, ship customises, eten, etc… Nutteloze game.. Zo jammer

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren