1. Minecraft Dungeons krijgt touch-controls voor streaming op telefoons

Minecraft Dungeons krijgt touch-controls voor streaming op telefoons

Via Game Pass Ultimate

De game Minecraft Dungeons krijgt ondersteuning voor touch-controls als de game wordt gestreamd op telefoons en tablets. Dat maakt Microsoft bekend via hun website.

De streamingdienst van Microsoft, voorheen bekend als Project xCloud, lanceert morgen. Abonnees van Game Pass Ultimate kunnen games uit die dienst dan streamen naar hun Android-telefoons en -tablets. Voor de meeste games heb je dan nog een controller nodig om te kunnen spelen, maar Minecraft Dungeons is vanaf morgen dus geoptimaliseerd om het touchscreen te spelen.

"Hoewel de meeste mensen hun reis met cloud-gaming zullen beginnen door hun telefoon met een clip aan hun controller vast te maken, hebben veel spelers uit de mobiele gaming-community ons verteld dat ze aanrakingsbesturing willen", zegt Microsoft. Volgens het bedrijf voelt het op deze manier aan alsof Minecraft Dungeons is gemaakt voor de mobiele telefoons.

Volgens Microsoft is dit pas het begin en kunnen we de functie in de toekomst voor meer games verwachten. "Het gaat om meer dan het apparaat waar je op speelt. We willen je meer keuze geven in hoe je de game speelt. Dit is maar het begin: het team van Xbox Game Pass Ultimate blijft werken met ontwikkelaars om touch aan meer titels toe te voegen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren