1. Minecraft Earth gaat in juni definitief offline

Minecraft Earth gaat in juni definitief offline

Game ging in 2019 online

Microsoft haalt op 30 juni de ar-game Minecraft Earth offline.

De game verscheen in oktober 2019 in Early Access-vorm en is wanneer hij offline gaat dus iets meer dan anderhalf jaar speelbaar geweest. In een statement laat Microsoft weten dat het spel niet het beoogde succes is geworden, mede door het coronavirus. Het spel draait immers om vrij rond bewegen en samenspelen, "twee dingen die bijna onmogelijk zijn in de huidige globale situatie".

Minecraft Earth is beschikbaar op iOS en Android en is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar laat spelers dingen bouwen in een augmented reality-wereld. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en men kan blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen.

Er is inmiddels een laatste update voor de game uitgegeven, waarmee alle microtransacties die met echt geld gekocht kunnen worden zijn verwijderd. Ook de wachttijd voor het craften is naar beneden gegaan. Op 1 juli ontvangen mensen het in-game ruby-bedrag in Minecoins, die vervolgens in de Minecraft Marketplace gebruikt kunnen worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dikke flop dus

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren