1. Minecraft waarschijnlijk bestverkochte game ooit

Minecraft waarschijnlijk bestverkochte game ooit

Er zijn meer dan 176 miljoen exemplaren verkocht

Minecraft is met 176 miljoen verkochte exemplaren waarschijnlijk de bestverkochte game ooit.

Microsoft en ontwikkelaar Mojang onthulden afgelopen week de verkoopcijfers om te vieren dat de game tien jaar bestaat. Minecraft, waarin spelers blokjes mijnen en er vervolgens eigen gebouwen mee kunnen bouwen, is zo'n beetje op elk platform beschikbaar: van de vorige en huidige generatie consoles, tot pc en smartphones.

Daardoor is Minecraft waarschijnlijk de bestverkochte game ooit. Dit is lastig om precies vast te stellen, omdat Tetris de recordhouder is met naar schatting zo'n 170 miljoen verkochte exemplaren (aldus Wikipedia), maar dit is niet compleet zeker.

Vorige week heeft Microsoft nog Minecraft Earth onthuld. De game is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar gaat een stap verder door gebruikers ook dingen te laten bouwen in een AR-wereld. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en kunnen ze blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen. Minecraft Earth wordt free-to-play uitgebracht voor iOS en Android. Een exacte releasedatum is nog niet aangekondigd.

Minecraft

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Het is eigenlijk eerlijker om de totalen van een game van ieder platform apart te rekenen. Dat maakt het een stuk overzichtelijker.

    Hoe vaak is bijvoorbeeld Mario bros wel niet opnieuw uitgebracht? Of idd de misschien wel 20 verschillende releases van minecraft?

    Hoe dan ook deze aantallen zijn verdiend. Erg vermakelijke game als je tenminste slim genoeg bent en inspiratie genoeg hebt om van niets toch iets te maken.
  • @Ramirez

    Toch knap en verdiend idd voor een game die niet voor iedereen is. Je moet echt je eigen doelen kunnen stellen, anders is dr geen fluit aan. De eerste keer dat ik het speelde, de wereld en haar mogelijkheden aan het ontdekken was, was toch echt wel een onvergetelijke ervaring. Kon mij helemaal verliezen in deze game, heb heel wat toffe kastelen met red-stone snufjes in elkaar gezet. Heerlijke game ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren