1. Minecraft-map visualiseert lockdown

Minecraft-map visualiseert lockdown

Blockdown Simulator onderdeel van steun aan VN

Mojang heeft samen met partners een Minecraft-map uitgebracht die een lockdown visualiseert.

De map, genaamd Blockdown Simulator, is gemaakt door ontwerp- en innovatiebedrijf AKQA en is onderdeel van de steun aan de VN en partner Heart 17, zo meldt ontwikkelaar Mojang. Mojang benadrukt dat de map geen volledig accurate simulatie is van hoe een lockdown en virusverspreiding werkt, maar wel een goede manier betreft om het scenario te visualiseren.

In de map verspeidt een zombievirus zich langzaam onder dorpsbewoners. Daarbij kunnen spelers kiezen tussen drie scenario's: free for all, quarantaine en lockdown. Wie ervoor kiest om te observeren, kan ook vanuit een centrale toren in het dorp hendels overhalen en zien hoe scenario's uitspelen. Zo kunnen er extra zombies worden geplaatst of deuren worden gesloten.

Spelers kunnen er ook voor kiezen om als arts te fungeren in het ziekenhuis en daar Zombie Villagers helpen genezen op Zombie Intensive Care Units. Om het daadwerkelijke gezondheidssysteem na te bootsen is er per intensive care unit plaats voor één bewoner. Spelers moeten gouden appels verdelen om patiënten te genezen.

Blockdown Simulator is nu gratis te downloaden voor Minecraft Java Edition.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren