1. Zo activeer je ray tracing voor Minecraft

Zo activeer je ray tracing voor Minecraft

Voor iedereen toegankelijk met de juiste hardware

De ray tracing-bèta van Minecraft is van start gegaan op pc. De bèta is te vinden in de Xbox Insider Hub. Door onderstaande stappen te volgen kan ray tracing worden geactiveerd.

De bèta geeft een update aan graphics van de populaire sandbox game Minecraft, door middel van de NVIDIA Geforce RTX GPU. Om in de bèta te komen moeten geïnteresseerden minimaal 8GB ram en minimaal een CPU Intel Core i5 hebben, of een andere CPU met dezelfde kracht.

Om in de bèta te komen moet er het volgende gebeuren:

1. Installeer de Xbox Insider Hub-app op je pc (gratis te downloaden in de Windows Store.

2. Klik in de app op het open vakpictogram in de zijbalk aan de linkerkant

3. Op het Insider-inhoud scherm zie je een bèta die beschikbaar is voor Minecraft voor Windows 10.

4. Klik op de bètaversie van Minecraft voor Windows 10

5. Klik op de knop 'Deelnemen' onderaan het scherm. In de volgende pop-up zijn er drie keuzerondjes te zien: één voor Minecraft RTX Bèta, één voor de Minecraft Beta, één voor Unenroll. Kies Minecraft RTX Bèta en klik vervolgens op Gereed.

6. Als de speler automatische updates heeft aanstaan vanuit de Windows Store, wordt Minecraft automatisch geüpdatet naar de nieuwste beschikbare RTX-bètaversie.

Voor mensen die al in de Windows 10 bèta zaten moet er een iets andere aanpak gevolgd worden:

1. Open de Xbox Insider Hub-app

2. Klik in de app op het open vakpictogram in de zijbalk aan de linkerkant

3. Op het Insider-inhoudsscherm is alleen de Minecraft for Win 10 Beta-aanbod onder ‘Joined’ te zien. Klik erop.

4. Klik in dit scherm op ‘Beheren’.

5. In het scherm ‘Beheren’ komt er een keuzerondje waarmee inschrijven voor de RTX Beta mogelijk is. Daar is het ook mogelijk voor geïnteresseerden om zich volledig uit te schrijven voor het bètaprogramma.

6. Selecteer de RTX-bèta en klik op de knop ‘Gereed’ aan de linkerkant.

7. Mogelijk moet Minecraft verwijderd en opnieuw geïnstalleerd worden vanuit de winkel om de RTX-bèta te downloaden.

8. Maak een back-up van alle werelden die u wilt behouden voordat je de installatie ongedaan maakt, anders worden de werelden verwijderd wanneer de game wordt verwijderd. Minecraft-opgeslagen werelden zijn te vinden in% LOCALAPPDATA% \ Packages \ Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe \ LocalState \ games \ com.mojang \ minecraftWorlds - elke map in de map minecraftWorlds is een wereld. Bewaar het ergens op de pc dat zich niet in de Minecraft-directory bevindt. Je kunt werelden ook rechtstreeks van Minecraft naar de desktop van je pc exporteren.

De Minecraft ray tracing-bèta is nu beschikbaar op pc. Het is niet mogelijk om van deze bèta gebruik te maken in de Java-versie, vr en op smartphones.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Heb al een paar filmpjes gezien, en poh wat ziet het er goed uit. Jammer dat het niet voor JAVA is, maar daar heb je gelukkig optifine en shaderpacks.😊
  • @jo_joost

    Inderdaad een hele verbetering is dit. Moet de game nodig weer is gaan spelen.
  • @DefenseForceNL
    Kan het je echt aanraden, de laatste jaren echt vooruitgegaan en de laatste/komende updates zijn echt geweldig!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren