1. Minecraft-wereld geeft toegang tot gecensureerde artikelen

Minecraft-wereld geeft toegang tot gecensureerde artikelen

Waar een wil is, is een weg

Activisten hebben een Minecraft-wereld gebouwd die censuur in vijf verschillende landen omzeilt. The Uncensored Library is een ode aan persvrijheid.

De wereld ging live op 12 maart, de internationale dag tegen internetcensuur, en betreft een bibliotheek waar spelers eerder verboden artikelen terugvinden over de politieke situatie in verschillende landen. De artikelen zijn leesbaar in hun originele taal en vertaald in het Engels.

De bibliotheek is verdeeld aan de hand van landen waar journalistieke inhoud werd gecensureerd en beeldt verschillende soorten censuur uit, zoals het verbod op onafhankelijke journalistiek in Saudi-Arabië. Daarnaast zijn verschillende monumenten te vinden ter ere van vermoordde bekende journalisten.

Reporters Without Borders werkte samen met ontwerpstudio Blockworks om de wereld te bouwen. In totaal besteedden zestien mensen 250 uur aan The Uncensored Library.

Om de wereld te betreden is Minecraft-versie 1.14.4 van de Java-editie benodigd. Spelers kunnen de wereld betreden via het IP-adres visit.uncensoredlibrary.com, of de map downloaden op de website van Reporters Without Borders.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren