1. Minecraft’s grote Nether-update komt volgende week uit

Minecraft’s grote Nether-update komt volgende week uit

Nieuwe gebieden en inwoners

De Nether-update van de populaire sandbox-game Minecraft gaat volgende week uitkomen. Dat heeft ontwikkelaar Mojang bekendgemaakt.

De update is de grootste in jaren en voegt de nodige veranderingen toe aan het gebied The Nether in Minecraft. De Nether is op het moment een onheilspellend gebied gevuld met dodelijke lava en vijanden. Vanaf 23 juni zijn er meer verschillende gebieden en inwoners aan het gebied toegevoegd. Zo is er een bosachtig gebied de Warped Forrest waar minder mobs in voorkomen dan in de rest van The Nether. Met behulp van de Respawn Anchors is het dankzij de update ook mogelijk om te respawnen in The Nether.

Bij de update nemen een aantal nieuwe inwoners ook hun intrek in The Nether. Zo zijn er vanaf volgende week Piglins in het gebied te vinden. Dit biggenvolk heeft een grote liefde voor goud en het is aan de speler zelf of die de Piglin als vriend of vijand wil hebben. De Piglins jagen op een andere nieuwe Nether-vijand de Hoglin, een wild zwijn die meestal in groepen rondhangt. Een dev dairy met meer informatie over de Nether-update is hieronder te bekijken.

De Nether-update komt 23 juni uit op de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Mac, Linux en pc. De update komt ook uit op de klassieke Java-versie van Minecraft.Meer informatie over de update is te lezen op de website van Minecraft.Er is ook een leuke verwijzing naar Nederland te vinden in het bericht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ok dat ga ik wel even checken met de tijd.
 • Grootste in jaren klopt niet helemaal, maar oh jongens wat heb ik hier zin in!
  Wordt weer een nieuw wereldje, oude vrienden en een hoop plezier!
  Ben blij hoe Microsoft en Mojang Minecraft in ere houden!

  Over de update zelf, een prima update die de Nether weer relevant maakt. Vooral de netherrite vind ik een een geweldige maar gedurfde aanpassing. De nieuwe biomes zijn gaaf en interessant. De bastions zijn een goeie toevoeging en de nieuwe mobs zijn ook goeie toevoegingen met een meerwaarde.
  De kleine veranderingen aan Redstone zorgt ook weer voor nieuwe mogelijkheden.
  In kort gezegd, ben een tevreden mens!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren