1. Mini-console Coleco Evolved haalt Kickstarter-doel

Mini-console Coleco Evolved haalt Kickstarter-doel

Nieuwe games in een oud jasje

Op Kickstarter hebben twee nieuwe games hun gelddoel bereikt. Ze worden op de markt gebracht in de vorm van een mini-console genaamd 'Coleco Evolved'.

Coleco is een bedrijf dat in 1981 mini arcadekasten maakte waarop spelers spellen zoals Pac-Man, Frogger en Donkey Kong konden spelen. Deze consoles bevatten, net zoals de meeste kasten in een arcadehal, één enkele game. De Coleco Evolved komen in twee edities: Rainbow Brite en Robotech. Fans kunnen een van de twee aanschaffen voor 55 dollar (ongeveer 45 euro) of beiden samen voor 105 dollar (ongeveer 87 euro).

Coleco Evolved

De Coleco Evolved heeft een verbeterd scherm en een oplaadbare batterij. Ook maakt het gebruik van een "krachtige, nieuwe chipset" om gameplay te verbeteren.

Rainbow Brite en Robotech zijn beiden nog nooit uitgebrachte nieuwe games. Rainbow Brite: The Journey to Rainbow Land is een rpg waarin spelers proberen Rainbow Land te beschermen tegen Mukry en Lurky, die het land net zo vies willen maken als zij zelf zijn.

Robotech: The Macross Saga is een side scrolling shooter waarin spelers kunnen transformeren tussen drie verschillende modi (fighter, guardian en battleoid) om de wereld te beschermen tegen een alien-invasie.

Coleco Evolved

Hoewel de originele Coleco al in 1981 uitkwam zijn mini-consoles de laatste tijd erg populair. Zo kunnen fans binnenkort de Atari VCS kopen en ook SNK werkt aan een nieuwe mini Neo-Geo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren