1. Mini-Reviews #9: Flippt, Tower Defense: Sudden Attack en 21

Mini-Reviews #9: Flippt, Tower Defense: Sudden Attack en 21

Toen ik een paar maanden geleden begon met de Mini-Reviews, was mijn idee erbij dat ik zo nu en dan een artikeltje zou schrijven. Maar tot mijn verbazing kwamen zowel in de comments als op de Discord (kom er gezellig bij!) veel positieve reacties. En dus is het tempo wat opgevoerd, waardoor we nu arriveren bij Mini-Reviews 9, welke opent met Flippt!

Net zoals meer games in recentere delen van Mini-Reviews, valt er eigenlijk maar bar weinig te zeggen over Flippt. De game is namelijk weinig meer dan een variant op Memory. Je krijgt een reeks kleuren op je scherm te zien en moet vervolgens deze reeks invoeren op een bord met allerlei verschillende kleuren. Doe dit zo snel mogelijk en zo vaak achter elkaar als dat je kan om op de leaderboards te komen en je hebt de game voltooit…hetgeen mij enkele minuten kostte.

Flippt

In principe doet Flippt exact dat wat het adverteert op de Steam-pagina en niets meer of minder dan dat. En dat is prima, want dan weet je wat je krijgt als je het koopt. Mijn vraag is echter enkel waarom zou je hiervoor € 2,99 neer willen leggen?
3
Score
30
Score: 30

Een game die zijn geld iets meer waard is – met de nadruk op iets – is Tower Defense: Sudden Attack. Zoals je al kon opmaken uit de naam, is dit een tower defense-spel, waarbij je jouw basis moet verdedigen tegen vijandelijke troepen. En dit doet je op de meest basale manier mogelijk.

TD:SA heeft welgeteld: drie levels, drie wapens, vaste plekken waar je dingen mag planten en ongeveer vijftien minuten aan gameplay. Daarbij geldt dat het voldoet aan het absolute minimum van wat je van een spel als dit mag verwachten, maar ook echt hélémaal niets meer dan dat.

Tower Defense: Sudden Attack

Ik schaam me om te zeggen dat ik overwogen heb om de vorige conclusie grotendeels te kopiëren. Want wat opgaat voor dat spel, gaat ook op voor deze: het is functioneel in de manier die je zou verwachten. Niets meer. Waarom zou je dit willen kopen?
3
Score
30
Score: 30

Zoals sommige van jullie al weten, worden de games die ik aanhaal in deze mini-reviews uitgezocht door een programma. Een programma dat duidelijk een gevoel voor ironie heeft ontwikkeld. Want hoewel de eerste paar delen van deze serie bestonden uit verschillende games met uiteenlopende lengtes, pakt het recentelijk enkel software dat slechts met een roze bril een game kan worden genoemd. Zo ook 21.

21 is het kaartspel dat we kennen als eenentwintigen, maar dan als een videogame waarin je eindeloos tegen een NPC speelt. Niets meer en niets minder.

Conclusie en beoordeling

21

Ik voel me langzamerhand een papagaai. Want voor de derde keer op rij moet ik zeggen dat, zeg het met me mee, 21 een functioneel prima stukje software is dat exact doet wat het belooft. En niets meer.
3
Score
30
Score: 30
 • Pluspunten
 • Laat maar leeg of zet spatie ofzo, net als de bij de andere
 • Minpunten
 • Laat maar leeg of zet spatie ofzo, net als de bij de andere

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer dat het programma je niet verrast met een potentiele topper.
  Leuk dat je deze recensies blijft schrijven!
 • @okidokie

  In vorige delen zaten enkele leuke spellen en gaandeweg komt er nog zeker meer. Ik heb al tot deeltje 15 klaarliggen ;)
 • Dank je wel voor de inspiratie!
  Deze spellen zal ik dus niet spelen in een verveelde bui😊
 • @jo_joost

  Haha beter niet nee, genoeg betere alternatieven.
 • Ik vind t altijd onbegrijpelijk dat bepaalde games op de markt komen/worden gebracht. Zijn die ontwikkelaars dan gewoon echt blij met de paar (waarschijnlijk ontevreden) klanten die het spel kopen. Zeker bij games die simpelweg niet werken vind ik het echt schaamteloos dat men het uitbrengt. Als een project jouw passie is, je hebt er veel energie ingestoken en het werkt naar behoren en niemand anders vindt het leuk dan zeg ik oke, maar als je bijvoorbeeld een game hebt waarbij commando’s niet goed werken oid dan is dat toch gewoon onacceptabel.

  Ik vind dat bijv ook bij de Praxis bijv. de goedkoopste lijn producten werken gewoon niet: afplaktape dat enkel aan je klauwen blijft plakken en opkrult of splijt als je het wil afrollen of schroevendraaiers die na drie schroeven kapot zijn en niet te vergeten de goedkope verf waar je 25 potten voor nodig hebt om 1m2 te verven. Dan ben je toch gewoon een vuile oplichter? Je ziet toch zelf ook dat je een wanproduct verkoopt?
 • @Luigi1985

  Dat soort games weredne vaak gemaakt om Steam Trading Cards uit te buiten of geld te verdienen via shovelware-bundels. Dat is juist waarom ik dit schrijf, want er zijn daadwerkelijk goede games. Maar die bomen zijn schaars in dit bos.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren