1. Minimum specificaties pc-versie Forza Horizon 4 lager dan Forza Horizon 3

Minimum specificaties pc-versie Forza Horizon 4 lager dan Forza Horizon 3

Playground Games werkt met Microsoft ook aan nieuw groot project

Forza Horizon 4 heeft lagere minimum specificaties op de pc-versie dan Forza Horizon 3. Dit maakt creative director Ralph Fulton bekend op Gamescom. Daarnaast werkt de ontwikkelaar van de Forza Horizon-franchise met Microsoft aan een groot nieuw project.

De bekendmaking van lagere minimum specificaties voor Forza Horizon 4 is met name opvallend doordat Forza Horizon 3 al niet veeleisend was als het ging om wat de game van je pc vergt. Met de nog lagere benodigde specificaties voor de nieuwe game kan er gesproken worden van een flinke optimalisatie. Meestal wordt er bij een vervolg van een game veel aandacht besteed aan elementen zoals gameplay, content, online infrastructuur en graphics. Met het behalen van deze relatief lage minimum specificaties lijkt de ontwikkelaar efficiënt gehandeld te hebben.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 3 had de volgende minimum specificaties voor de pc-versie:

  • CPU: i3-4170 - 3.7Ghz
  • GPU: AMD R7 250x of NVIDIA GT 740
  • RAM: 8GB

Naast de info over de specificaties maakte Fulton nog een aantal andere elementen bekend over de pc-versie van Forza Horizon 4. Naast het hebben van 21:9 ultrawide-ondersteuning, komt de game ook met een automated benchmark, aanpasbare FOV en de mogelijkheid om de grafische instellingen 'voor het eerst voorbij ultra te kunnen instellen'. Het is echter nog niet bekend wat hier mee bedoeld wordt.

Playground Games werkt met Microsoft aan nieuw groot project

Aaron Greenberg , marketing general manager van Xbox-games, heeft bekendgemaakt dat Microsoft samen met Playground Games aan het werk is aan een groot project. Dit werd bekend in een gesprek met DualShockers.

Greenberg legt uit dat ze aan een "groot project"werken. Verder zegt hij: "Het team is zo getalenteerd en bedenk maar dat hetzelfde leiderschap en denkproces dat zij brengen het proces gaat beïnvloeden van het tweede project."

Greenberg roept fans op om geduld te hebben met betrekking tot de onthulling. Verder zegt hij dat een team van wereldklasse werkt aan een exclusieve game waar spelers naar kunnen uitkijken.

Fable

Ondanks het feit dat het niet bekend is waar precies aan gewerkt wordt, vermoeden vele fans dat het gaat om een nieuwe Fable-game. Eerder dit jaar verschenen namelijk geruchten dat Playground aan een nieuwe Fable zou werken.

De franchise zelf is al voor een bepaalde tijd tot een stilstand gekomen. Zo werd eerder de originele ontwikkelaar van de franchise Lionhead Studios opgeheven en werd Fable Legends middenin het proces geannuleerd. Het uitbrengen van een nieuwe Fable-game zou hierdoor een logische keuze kunnen zijn.

In ieder geval staat de release van Forza Horizon 4 eerst op het schema van de ontwikkelaar. De racegame verschijnt op 2 oktober 2018 voor pc en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Das apart…. Boet iig niet in op grafisch vlak lees ik. Maar volgens mij hebben ze de boel wel uitermate geoptimaliseerd… Ik kan m tochall out spelen gelukkig dus ik hoef niet eens naar de optimale settings te kijken want ook daar zit ik al ver boven…. Maar mooi dat ie denk ik voor mensen ook met een minder systeem nog prima te spelen is… En anders maakt het voor de XB1 versie toch niet uit als je die hebt… Die speelt m zowiezo wel af…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren