1. Miyamoto uit zich over verdriet rondom overlijden Iwata

Miyamoto uit zich over verdriet rondom overlijden Iwata

Uit een recent in Japan uitgegeven boek over de voormalige Nintendo-president

In een nieuw in Japan uitgegeven boek praten ontwikkelaars van Nintendo over wijlen Nintendo-president Satoru Iwata. Ook geprezen ontwikkelaar Shigeru Miyamoto doet een boekje open over zijn relatie met Iwata.

Miyamoto laat in het boek Iwata-san weten dat hij zich nog herinnert hoe hij en Iwata een eerste maaltijd samen hadden. Op dat moment stond Iwata nog aan het hoofd van HAL Laboratory, de ontwikkelaar van Kirby en Super Smash Bros. Miyamoto en Iwata gingen samen noedels halen. "Nintendo betaalt niet voor sociale uitgaven, dus we deelden de rekening", vettelt Miyamoto. "Dat bleef een traditie, zelfs toen hij president van Nintendo werd."

Hij vervolgt: "Normaal gesproken kan het moeilijkheden opleveren wanneer iemand die onger dan je is en een paar jaar minder ervaring heeft president wordt van het bedrijf waar je werkt, maar dat was bij ons nooit het geval. Het was duidelijk dat hij geschikter was voor de rol dan ik, dus het werd nooit een probleem. Het zorgde er voor dat we op een natuurlijke wijze vrienden werden."

Iwata stierf in 2015 aan de gevolgen van kanker. Sindsdien "gaat het nog altijd prima met Nintendo", aldus Miyamoto. "Hij heeft veel woorden en structuur achtergelaten die doorleven bij de jongere ontwikkelaars van Nintendo tegenwoordig. Het enige probleem is dat wanneer ik in het weekend op een slecht idee kom, ik het met niemand kan delen de volgende maandag. Dat ik hem niet meer kan horen zeggen, 'oh, daarover gesproken...', is een probleem voor mij. Het maakt mij verdrietig. Hij was voor mij bovenal een vriend. Het voelde nooit alsof hij mijn baas was of dat ik onder hem werkte. Hij werd nooit boos, we hadden nooit ergens ruzie over."

Iwata

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Als ik op een slecht idee kom? Rare uitspraak.
    .
  • @benjaminben Ja ik moest het ook even 2x lezen. Wat denk ik bedoeld wordt is dat hij een idee had in het weekend wat in zijn ogen ontzettend goed is maar bij nader inzien toch niet zo.
    Iwata zal dan degene zijn geweest die hem daar op aan kon spreken.
  • @HanTheMan

    Jammer dat Iwata niks durfde te zeggen over Starfox op de WiiU dan. :P
  • @Newgamessuck Hahaha *boks*

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren