1. Nintendo-games moeten volgens Miyamoto even iconisch als Disney worden

Nintendo-games moeten volgens Miyamoto even iconisch als Disney worden

Kan Mario ooit de nieuwe Mickey Mouse worden?

Als het aan Shigeru Miyamoto ligt, worden Nintendo-games ooit net zo iconisch en populair als Disney-franchises.

Dat meldt de Nintendo-topman en bedenker van Mario en Zelda in een interview met Nikkei. Hij meldt hierin dat hij "meer interesse heeft gekregen in het ontwikkelen van grotere kansen voor een groter publiek om van te genieten" binnen het Mario-universum.

Het einddoel lijkt te zijn dat Mario, en Nintendo-games in hun geheel, net zo groot worden als Disney-franchises. Volgens Miyamoto zijn er echter nog obstakels om te overkomen. "Veel ouders willen niet dat hun kinderen games spelen. Maar dezelfde ouders vinden het geen probleem om kinderen Disney-films te laten kijken. We kunnen (Disney) niet uitdagen totdat ouders zich comfortabel voelen wanneer kinderen Nintendo spelen."

Miyamoto vindt volgens Nikkei dat Mario - met inmiddels 351 miljoen verkochte games - min of meer vergeleken kan worden met Mickey Mouse. Hij denkt echter dat het nog lang kan duren voordat Mario zo iconisch wordt als Mickey. Dit kan volgens hem hele generaties duren. "Ondertussen wil ik blijven proberen om iets nieuws te maken dat mensen over de wereld laat lachen, zonder mij te richten op wat we al eerder hebben gemaakt."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is een behoorlijk bescheiden statement, want ik denk dat ze dit al zijn. Games hebben inderdaad een slechtere naam dan films, maar in principe valt dit onder dezelfde entertainment vorm. Ik denk dat je Mario en Mickey ook niet direct met elkaar kan vergelijken, je moet het in de juiste tijdsframe plaatsen.
 • @CerandoX.nl

  Hij is vaak te bescheiden. Zal wel een Japans iets zijn. Mario en Mickey zijn dan wel niet 1 op 1 te vergelijken. Maar ik denk dat tegenwoordig iedereen onder 40 Super Mario sneller zal herkennen dan Mickey. Mickey is een icoon van vroeger en Mario van nu.

  Over het geheel moet Nintendo nog veel stappen maken om een soort Disney te worden. Nintendo moet daarvoor naast games, trading cards en speelgoed ook meer inzetten op films en andere exposure. Films vergroten je doelgroep enorm. Zie alleen al het Pokemon effect.

  Ze zijn ook met animatie films bezig in samenwerking met westerse studio’s. Daarnaast natuurlijk de pretparken die verschijnen. Maar ik heb het gevoel dat dit puur het testen van water is. De grote klapper gaat nog komen.
 • @Ramirez
  Ja, dat bedoelde ik met het juiste tijdsframe. Er wordt weinig entertainment gemaakt waar Mickey een hoofdrol in heeft, meer een bijrol
 • Heel veel mensen kennen Mario, maar net iets meer mensen kennen Mickey mouse.
 • Tsja Mickey Mouse is de icoon van de filmindustrie en Mario is dat van de game industrie. Vind ze voor beide genre vergelijkbaar.

  Sowieso vind ik het pretpark een leuk idee en hoop dat dit snel wordt uitgebreid naar Duitsland ofzo. Alleen moet Nintendo wel iets unieks verzinnen en geen kopie maken van Disney. Zoals dat je met een grote Mario pop op de foto kan ofzo.
 • Disney is iconisch in het jatten van Japans materiaal.

  Zoek Kimba maar eens op!
 • Nintendo is zekerweten het japanse disney. Beide leunen ze op grote IP alleen ninendo deed er andere dingen mee dan disney. Nu is Nintendo langzaam aan het pootje baden in de wereld van disney. Er komt een animated Mario film en er komen pretparken.

  Veel IP van Nintendo kan hierdoor nog veel groter gemaakt worden. Is natuurlijk wel heel belangrijk dat ze het beter aanpakken dan de vorige mario film :)…..

  Mario is van de IP nog het meest shalow en kansloos. Met zelda, metroid en splatoon kunnen ze in de toekomst nog veel gavere dingen doen. Is trouwens ook vergelijkbaar met disney. Iedereen kent micky mouse als icoon, net als mario, maar de diepere en interessantere content zit in de andere IP.
 • @Newgamessuck
  Sowieso zie ik in Zelda wel een goede filmreeks of serie weggelegd wat spannend en meeslepend kan zijn
 • Bescheidenheid siert de mens! :)
 • Zijn ze allang, mijn collega's zijn nogal digibeten maar Mario kennen ze allemaal.
  En Candycrush natuurlijk.
  Ik probeerde vorige week uit te leggen waar Death Stranding over ging, maar ik kon op hun gezicht WTF lezen :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren