1. Mobiele Pokémon-games slepen samen 2,5 miljard binnen

Mobiele Pokémon-games slepen samen 2,5 miljard binnen

Pokémon Go heeft hier uiteraard het grootste aandeel in

Pokémon was sowieso al erg populair, maar de franchise heeft het ook uitzonderlijk goed gedaan met mobiele games. We hebben het over een inkomst van 2,5 miljard.

De grootste inkomstenbron was Pokémon Go. Deze heeft voor 98% van de inkomsten gezorgd. De resterende 50 miljoen is verdeeld over de andere vijf games. Hiervan heeft Pokémon Shuffle Mobile 25 miljoen opgehaald. De resterende games Pokémon Duel, Pokémon Quest, Pokémon: Magikarp Jump en Pokémon TCG Online hebben samen de andere 25 miljoen opgehaald.

Pokemon Sword Shield

De informatie komt van een mobiele app-informatiesite genaamd Sensor Tower. Uit deze data blijft dat 35% van de inkomsten uit Amerika komt en is Japan verantwoordelijk voor 29% van de inkomsten.

Binnenkort komen Pokémon Sword en Pokémon Shield ook uit. Fans zijn nu al druk met speculeren over de game. Hier zullen geen extra in-game inkomsten uit gehaald worden, want Nintendo heeft al aangegeven dat ze hier niet op uit zijn. Ze hebben zelfs gezegd tegen partners dat ze minder microtransacties willen in games, omdat ze niet gierig over willen komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren