1. PUBG Mobile meer dan 100 miljoen keer gedownload

PUBG Mobile meer dan 100 miljoen keer gedownload

Met 14 miljoen dagelijkse gebruikers

De mobiele versie van de populaire shooter PlayerUnknown's Battlegrounds is meer dan 100 miljoen keer gedownload. Dit maakt ontwikkelaar PUBG Corp. en uitgever Tencent bekend vier maanden na het uitbrengen van de game.

PUBG Mobile werd in maart dit jaar uitgebracht op Google Play en de App Store en heeft momenteel meer dan 14 miljoen actieve spelers per dag. Dit aantal aan downloads en actieve spelers per dag is waarschijnlijk groter, aangezien de landen China, Japan en Zuid-Korea hierin niet worden meegenomen.

In de eerste week van de release van PUBG Mobile was de game de meeste gedownloade mobiele game in meer dan 100 landen wereldwijd en is na vier maanden nog steeds zeer populair.

PUBG Mobile

PUBG Mobile-baas Vincent Wang bedankt vooral de gepassioneerde spelers die hen inspireert met hun passie en toewijding. Daarnaast kondigt Wang aan aan meer content te gaan werken in de nabije toekomst. "We zullen doorgaan met het verhogen van de lat bij mobile gaming en te kijken om meer geweldige content later dit jaar uit te kunnen brengen."

Zowel PUBG Corp. als Tencent brachten geen cijfers uit over de inkomsten uit microtransacties in de game. Echter blijkt uit een rapport van SensorTower dat PUBG Mobile per dag ongeveer 650.000 dollar binnenhaalt mede door de introductie van de nieuwe Royale Pass.

PUBG Mobile is gratis te downloaden op Google Play en de App Store.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren