1. Mod maakt Half-Life: Alyx speelbaar zonder vr-bril

Mod maakt Half-Life: Alyx speelbaar zonder vr-bril

Nog niet beschikbaar

Een Half-Life: Alyx-mod maakt de game speelbaar zonder vr-bril.

Het project is in ontwikkeling bij SoMNst, een modder uit Argentinië. Onderstaande video is de vijfde update van het project, waarin onder andere gevechten, vijanden en nieuwe animaties worden getoond. Ook wordt de Gravity Glove bestuurd met muis en toetsenbord.

"In de huidige situatie in mijn land is het bijna onmogelijk om een vr-bril te krijgen, zelfs de meest goedkope", zegt de maker tegen Kotaku. "Daarom maak ik deze mod. Ik denk dat het een leuke uitdaging is om Half-Life: Alyx draaiende te krijgen zonder vr."

Het is nog niet bekend wanneer de mod beschikbaar is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik vind het ook zeer jammer dat er - na zoveel jaar - eindelijk een nieuw deel uit deze fantastische franchise komt, en deze alleen via VR te spelen is. Waarom? Fans wachten al zolang op een nieuw deel, en hoeveel gamers hebben een VR bril?
  • @Monojaxx
    Dat heeft de maken met het vernieuwende karakter dat ieder Valve spel heeft. Om eerlijk te zijn denk ik dat dit spel zeer ondermaats ontvangen zal worden zonder VR, omdat het mindblowende hem zit in de wereld met je eigen handen en ogen te ervaren (flesjes gooien, met stiften op de muur tekenen en krantenberichten op de muur lezen was ongeveer mijn eerste uur van het spel). Daarnaast is geen VR hebben een keuze, met de komst van de Quest 2 is VR betaalbaar geworden (dan de pc nog) en heeft dit spel een boost gegeven aan de veelbelovende technologie. Dat is te zien aan het toegenomen aantal VR gebruikers op Steam (vooral Phasmaphobia, Minecraft en Skyrim doen het goed) en het feit dat er nu oa een Assassin's Creed en Splinter Cell in ontwikkeling zijn voor de Quest (en VR is heel duur om te ontwikkelen, dus leuk dat we nu verder gaan dan gimmick spellen van 30-60 min).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren