1. Moederbedrijf THQ Nordic koopt twaalf gamestudio's op

Moederbedrijf THQ Nordic koopt twaalf gamestudio's op

Plus een PR-bedrijf

Embracer Group, het moederbedrijf van onder andere THQ Nordic, heeft dertien bedrijven gekocht. Dat heeft het Zweedse bedrijf bekendgemaakt.

Het gaat om twaalf gamestudio's en het PR-bedrijf Sandbox Strategy. De grootste namen tussen de aankopen zijn bijvoorbeeld Flying Wild Hog, de studio achter de Shadow Warrior-serie, en Zen Studios, maker van de Zen Pinball-games. Ook het Argentijnse Nimble Giant, de studio achter de reboot van Master of Orion uit 2016, is opgekocht, en het Hongaarse Purple Lamp, dat onlangs de remake van SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom uitbracht.

Daarnaast zijn ook het Canadese Thinking Ape en IUGO Mobile Entertainment, het Servische Mad Head Games, Snapshot Games uit Bulgarije, het Italiaanse 34BigThings, Quantic Lab uit Roemenië, het Zweedse Coffee Stain North en het Britse Silent Games aangeschaft.

Embracer heeft in totaal nu 58 studio's en meer dan 5700 werknemers in ruim 45 landen. In april haalde het bedrijf 164 miljoen dollar op om investeringen mee te doen. Eerder dit jaar werd ook al Saber Interactive opgekocht, de ontwikkelaar van World War Z. Ook de naam van THQ en Koch Media werden eerder aan het portfolio toegevoegd. Embracer geeft aan dat het op dit moment 135 games in ontwikkeling heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Dan valt Microsoft reuze mee.
  • Eaar de fuck haalt THQN al dat geld vandaan. Al die IP's, al die studio's…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren