1. Mogelijk codes gestolen voor Skyrim Together mod

Mogelijk codes gestolen voor Skyrim Together mod

De ontwikkelaars ontkennen deze beschuldiging

Skyrim is een behoorlijk populaire game en er worden nog steeds mods voor gecreëerd. Zo ook Skyrim Together. Deze mod maakt de game, die eigenlijk singleplayer is, multiplayer. Helaas lijkt het erop dat de ontwikkelaars ervan de codes voor de mod deels hebben gestolen.

De mod werd natuurlijk erg gewaardeerd, omdat spelers de game nu met vrienden konden spelen. Er waren wel een paar aspecten die niet helemaal lekker werkten, zoals draken die zodra ze geland waren niets meer deden, maar over het algemeen was iedereen tevreden. Tot men er via een Reddit-post achter kwam dat de makers van de mod misschien data hadden gestolen van Skyim Script Extender (SKSE).

The Elder Scrolls: Blades

Hoewel de ontwikkelaars de beschuldigingen ontkennen, is SKSE ervan overtuigd dat hun codes gestolen zijn. Ze vinden het niet erg dat de codes gebruikt worden, maar het gaat om de manier waarop. “We krijgen geen credits, Skyrim Together doet er alles aan om de bron van de codes te verbergen en ze verkopen de mod actief”, aldus SKSE. “Dit reflecteert slecht op ons en brengt de positie die wij nu met Bethesda hebben in gevaar.”

Na het benoemen van een aantal voorbeelden, waaraan te zien valt dat Skyrim Together de data van SKSE heeft, geeft SKSE aan niet te weten hoe ze de situatie verder aan moeten pakken op dit moment.

Dit is niet de eerste keer dat Yamashi, de hoofdontwikkelaar van Skyrim Together, in een kwaad daglicht komt te staan. Eerder werd de ontwikkelaar ook beschuldigd van het maken van een Elder Scrolls Online imitator. ZeniMax Online Studios, de ontwikkelaar van The Elder Scrolls Online, kreeg dit door en heeft de ontwikkeling stopgezet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren