1. Mogelijk Google Stadia details gelekt

Mogelijk Google Stadia details gelekt

Prijs abonnement en inhoud abonnement mogelijk bekend

Google Stadia zal niet het Netflix-model volgen, zoals velen hadden gehoopt. Het wordt zowel mogelijk om je te abonneren als games individueel aan te schaffen, blijkt uit door een Canadese krant gelekte informatie.

Stadia, dat werd aangekondigd in maart, is een stream-dienst die je games laat spelen zonder een console of computer nodig te hebben. Als het werkt zoals het moet werken dan wordt het mogelijk om een chromecast aan je tv aan te sluiten en games te spelen via de cloud. Er is dan geen hardware voor nodig.

stadia

Vandaag zou Google de plannen delen, maar er zijn helaas voor hen al veel details gelekt over de dienst door de Canadese krant, La Presse. Volgens La Presse is er sprake van een abonnement voor 11,99 Canadese dollar per maand. In Nederland zal dit zo’n acht euro per maand zijn. Dit abonnement geeft toegang tot een aantal Stadia-games met 4K-resolutie en 60fps. Andere games, voornamelijk de nieuwere, moeten gekocht worden.

In 2020 gaat Google een Stadia Base-model lanceren dat helemaal gratis is, maar de mogelijkheid biedt om games met een 1080p-resolutie te spelen. Een Stadia Founders-editie zal beschikbaar zijn voor 169 Canadese dollar of 112 euro. In deze editie zit een Chromecast Ultra, een Stadia-controller, een abonnement van drie maanden en Destiny 2. Die game is volgens Kotaku-journalist Jason Schreier vanaf het begin beschikbaar. Ook Doom Eternal, Assassin’s Creed Odyssey en de nieuwe Tomb Raider-trilogie zijn allemaal games die bij de Stadia lancering lineup zitten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Door de hoge verwachtingen valt dit vies tegen. Ik heb zelf geen hoge verwachtingen.
  • Neeh

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren