1. Mogelijk releaseschema van Capcom-games gelekt door ransomwareaanval

Mogelijk releaseschema van Capcom-games gelekt door ransomwareaanval

Remakes van Power Stone en Final Fight?

Door een ransomwareaanval is er mogelijk informatie gelekt over het releaseschema van Capcom.

Eerder deze week was op ResetEra te lezen dat als gevolg van een ransomwareaanval er mogelijk informatie over aankomende Capcom-games naar buiten is gelekt. De narigheden lijken nog niet voorbij te zijn voor Capcom, vandaag werd er namelijk een lijst gedeeld met allerlei onaangekondigde games van de ontwikkelaar.

De lijst bevat onder andere verwijzingen naar een Dragon's Dogma-vervolg en remakes van Final Fight en Power Stone. Verder staat er kennelijk een Resident Evil-game gepland voor 2024 en wordt er gewerkt aan Street Fighter 6. Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat de gelekte informatie mogelijk verouderd is, het bestand is immers bijna een jaar oud.

Capcom heeft aangegeven dat het bang is dat de aanvaller op het moment in bezit is van meer dan 350.000 stukken aan persoonlijke informatie zoals telefoonnummers, foto's en geboortedata. Het bedrijf is momenteel bezig met het contacteren van alle getroffenen om ze op de hoogte te brengen van de situatie.

Eerder deze maand werd het Capcom Group-netwerk aangevallen door een onbekende derde partij. Capcom heeft dit naar buiten gecommuniceerd en zich verontschuldigd naar aandeelhouders die hier mogelijk door zijn getroffen. Hier lees je meer over de ransomwareaanval op Capcom.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Final Fight- en Power Stone remakes zou ik zeer op prijs stellen.
  • Power Stone dat zou onwijs vet wezen zeg.
  • Weer geen vervolg van Okami? Ze laten ons wel heel lang wachten, verdomme…
  • @Kerel-88

    Weet niet of die er komt. Heb hem nu op de Switch, en heb echt genoten van het overgrote gedeelte. Had alleen op een bepaald punt in deze game het idee dat ik in de laatste act van het verhaal zat. Ik dacht toen ; perfect! Want ik vind deze game tof, maar heb het nu ook wel een beetje gezien allemaal. Dus dat het op dat punt zou stoppen was voor mij echt prima geweest. Toen liep de game uiteindelijk toch nog verder door, toen verloor ik helaas wat interesse.

    Maar de humor, de sfeer, de gameplay en het verhaal vond ik leuk en verfrissend. Er wordt vaak een link (haha) gelegd met Zelda, en dit klopt, alleen is Okami toch echt wel een op zichzelfstaande game die te veel een eigen smoel heeft om een Zelda kloon genoemd te mogen worden. Ik weet alleen niet of ik een vervolg ook in huis zou halen, niet full-price iig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren