1. Mogelijke online store-dienst van Ubisoft gelekt

Mogelijke online store-dienst van Ubisoft gelekt

Deze gaat mogelijk lijken op Origin Access

Een lek in de Ubisoft Store suggereert dat de uitgever binnenkort een dienst uitbrengt die lijkt op het Electronic Arts Origin Access Program.

Het viel oplettende ResetEra gebruikers op dat er een tijdelijke aanduiding op de site van Ubisoft te vinden was, waarbij “Ubisoft Pass Premium” stond. Deze tijdelijke aanduiding is snel ook weer verwijderd.

Opvallend was dat, na de verwijdering van de afbeelding, de categorie “Ubisoft subscription” nog steeds beschikbaar was in de store. Op dit moment worden er geen op een abonnement gebaseerde diensten aangeboden door Ubisoft, dus deze categorie was nergens aan gerelateerd. De categorie is overigens ook verwijderd.

ubisoft

Er wordt al flink gespeculeerd over de Ubisoft Pass Premium, maar de meeste mensen denken dat het een eigen versie van de Origin Access is. Origin Access geeft toegang tot demo’s en volledige lanceringen van nieuwe games plus een grote selectie van EA’s catalogus. Daarnaast krijgen abonnees van Origin Access kortingen bij aankopen via Origin. Afgelopen jaar splitste EA Origin Access nog in twee rangen. De een was een Basic-account de ander een Premier-account. De aanwezigheid van het woord “Premium” op de site van Ubisoft kan betekenen dat ze dezelfde kant op willen gaan.

De timing van het lek is ook niet slecht. E3 is om de hoek en dit zou een goed moment zijn voor de aankondiging van een eigen extra dienst in de gamestore. Ubisoft maakt veel groei mee. de verkoop van The Division 2 in de online store was tien keer groter dan die van The Division 1. Daarnaast gaf de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, eerder dit jaar aan dat het uitbrengen van nieuwe games in the Epic Games Store in plaats van Steam heel erg heeft geholpen bij de zaken bij de Ubisoft store zelf. Het kan dus maar zo zijn dat Ubisoft gebruik maakt van de goede periode en zich meer gaat focussen op eigen diensten in plaats van die van anderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • 123…. mensen gaan dit afkeuren want Ubisoft.


  Ondanks ik EA meh vind is die Origin access wel een oké iets. Dus voor mij persoonlijk zal een ubi club Access een meerwaarde hebben omdat ik hun games meestal een stuk interessanter vind dan de EA games.
 • 123… Meta_Coola gaat dit goedkeuren want Ubisoft.

  Oh wacht.
 • @barton

  Mja ik keur playstation now, xbox game pass en Origin access ook goed. Dus nee zo selectief ben ik niet.
 • @Meta_coola

  Het is een grapje, maat. Moet dodelijk vermoeiend zijn om jezelf/je favo bedrijven continu zo serieus te nemen en te verdedigen. Is het voor mij als lezer van je comments in ieder geval wel.
 • @barton
  Maar je kunt het ook negeren Barton….
 • @barton
  Ik had hetzelfde gereageerd als jij. Wel verwijderd nu natuurlijk.
 • Ik keur dit inderdaad af. Versplintering van dit soort diensten verpest al het mooie voor de consument. Niemand gaat toch van zes verschillende uitgevers die subscriptions nemen? Houd het gewoon op één platform. De blindheid van dit soort bedrijven om te denken dat ze genoeg hoogwaardige content uitgeven om zelf een dergelijke dienst te kunnen draaien is stuitend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren