1. Mogelijke PS5-gpu`s verschijnen dit jaar

Mogelijke PS5-gpu`s verschijnen dit jaar

AMD brengt in 2019 videokaarten met Navi-architectuur uit

Tijdens een kwartaalbijeenkomst heeft AMD CEO Lisa Su bekendgemaakt dat de nieuwe videokaarten met Navi-architectuur 'later dit jaar' verschijnen. Volgens geruchten worden deze videokaarten ook voor de aankomende PS5 gebruikt.

AMD's Navi-videokaarten volgen de Vega-techniek op en zullen 7nm-chips bevatten, die vermoedelijk sneller en energiezuiniger zijn. Verwacht wordt dat de eerste reeks kaarten met Navi-architectuur het middensegment van de markt zullen bedienen, om vervolgens later met duurdere gpu's te komen.

Eerder verschenen geruchten over de rol die de Navi-gpu's spelen in de ontwikkeling van de PlayStation 5. Een aanzienlijk deel van AMD's Radeon Technologies Group zou samen met Sony op maat gemaakte videokaarten ontwikkelen. Hoewel dit niet is bevestigd, weten we dat AMD en Sony net als bij de PlayStation 4 samenwerken voor de volgende generatie consoles.

Lees hier alle geruchten over de PlayStation 5 op een rij.

AMD

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Hey! Listen!
  (Sorry)
 • @Kwolly Lol, dat duurde even voordat ik hem doorhad. Nice.
 • @Kwolly

  🧚‍♀️
 • Als ze de PS5 een stuk stiller maken ben ik al een gelukkig mens. Soms net alsof ik rondom Schiphol woon als die een zware game moet draaien.
 • Vreemde titel. Het zijn in eerste plaats gewoon Navi GPU's die waarschijnlijk ook in de PS5 worden gebruikt en niet andersom. Ze hadden er eigenlijk al moeten zijn volgens de roadmap. Jammer dat we het nu met Vega moeten doen, het ziet er naar uit dat VII met bepaalde games de 2080 wel kan bijbenen, maar lang niet met alle games.
 • @CerandoX.nl
  In het verslag waar naar gelinkt wordt staat dat de Radeon VII in februari uitkomt (zoals gezegd op CES). De volgende generatie Navi GPU komt later dit jaar. Officieel komt de Radeon VII 7 februari, de beschikbaarheid in NL zullen we even moet afwachten.
 • @flowiee
  Euhm ja, dat weet ik. Echter op de eerste roadmap stond Navi voor 2018 gepland, dat bedoel ik. Ik hoop dat de officiele benchmarks beter zullen zijn dan de gelekte VII benchmarks

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren