1. Minecraft doneert 100.000 dollar aan Charity: water

Minecraft doneert 100.000 dollar aan Charity: water

Ook grappige bugs door nieuwe update en beëindigd long run-record

Minecraft heeft onlangs de grootste update ooit gekregen. Deze brengt niet alleen veel nieuwe dingen met grappige bugs met zich mee, maar ook een enorme donatie aan Charity: Water.

Minecraft heeft onlangs de update genaamd Village and Pillage uitgebracht. Deze update heeft veel nieuwe aspecten met zich meegebracht, waaronder de Wandering Trader. Deze personage, die op random plekken te vinden is, heeft ook nog eens voor een groot bedrag voor een goed doel gezorgd. Als 100.000 spelers namelijk gratis het Charity-pakket, met een Wandering Trader outfit en een nieuwe map, zouden downloaden, zou Mojang 100.000 dollar doneren aan het goede doel Charity: Water. Dit goede doel zet zich in om iedereen ter wereld gratis water te geven. Dit doel hebben de gebruikers binnen een dag behaald.

Minecraft

Los van het enorme bedrag aan het goede doel brengt de update ook een aantal bugs met zich mee, waar spelers om kunnen lachen. Sommige spelers komen hun huis in, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat er een villager in hun bed ligt te slapen. Dat valt nog mee, want er zijn ook spelers die thuiskomen en zien dat villagers in hun huis zich aan het voortplanten zijn. Als je een villager van je bed wil halen kan je een vislijn gebruiken. Zo hoef je ze niet te slaan. De villagers lijken moeite te hebben met trappen, dus als je ze volledig uit de buurt wilt houden van je huis, dan is het slim om je huis op een verhoging te bouwen. De meeste spelers zien er ondanks het ongemak de lol wel van in. “De villagers zijn geweldig. Ze zijn veel logischer nu”, aldus JyrkiPelaa op Reddit.

Toch is niet iedereen blij met Minecraft op dit moment. Streamer Philza, een streamer die al vijf jaar bezig is met een long run in de hardcore-spelmodus van Minecraft, heeft dit record niet voort kunnen zetten. Zijn personage is namelijk uitgeschakeld door een spin. Hij probeerde een baby-zombie in brand te steken, maar nam hierbij zichzelf mee. Toen hij probeerde afstand te nemen kreeg hij de laatste klap van een spin. Na vijf jaar was zijn record ten einde. “Dit is hoe ik doodga?”, was zijn reactie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren