1. Moon Studios-CEO: 'Makers Cyberpunk 2077 en No Man's Sky zijn leugenaars'

Moon Studios-CEO: 'Makers Cyberpunk 2077 en No Man's Sky zijn leugenaars'

Thomas Mahler richt zijn pijlen op ontwikkelaars, gamers en journalisten

Moon Studios-CEO Thomas Mahler noemt de makers van Fable, No Man's Sky en Cyberpunk 2077 leugenaars in een bericht op het forum ResetEra.

De baas van de Ori and the Blind Forest-studio geeft onder andere Fable-maker Peter Molyneux de schuld van 'losgaan en vertellen waarom je enthousiast moet worden over games', in plaats van 'vertellen wat het product is'. "Hij kwam er ruim een decennium mee weg, terwijl journalisten en gamers het prachtig vonden om te luisteren wat oom Peter te zeggen heeft en alle dingen die hij doet voor de industrie."

Ook haalt hij Sean Murray aan, bedenker van ruimtegame No Man's Sky, die bij lancering in 2016 werd bekritiseerd wegens ontbrekende aspecten en andere gebroken beloftes. Volgens Mahler liet Murray spelers denken dat het ging om 'Minecraft in de ruimte' waarin 'je letterlijk alles kan doen', en werden de 'leugens en het bedrog vergeten' na de daaropvolgende updates. "Thanks Geoff Keighley", voegt hij daaraan toe. "Dat soort gedrag belonen draagt vast bij aan de groei van de industrie".

Verder zegt Thomas Mahler dat Cyberpunk-makers CD Projekt Red 'afkeken bij Molyneux en Murray' en een product uitbrachten dat 'een fractie' was van 'wat de ontwikkelaar gehypet had'.

"En toch, gamers en journalisten lijkt het weinig uit te maken", sluit Mahler zijn verhaal af. "Ja de backlash komt, maar meestal zie je een hoop mensen bekvechten dat ze de game toch wel leuk vinden. Dat is niet het punt. 

Het maakt niet uit of slangenolie lekker smaakt. Verkoop me geen features die niet bestaan. Schets geen beeld dat niet bestaat. Lieg niet tegen me. Je naait spelers Je naait journalisten (die moeten beter weten, dus schaam je) en je naait andere ontwikkelaars."

Geen van de genoemde ontwikkelaars heeft nog gereageerd op het bericht.

no mans sky beyond

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • ibn dit commetaar kan ik mw welk vinden/
  • @djodjo
    Dit is toch precies wat er mis gaat?
  • Helemaal mee eens… en zo zijn er veel meer met de misleidende marketingtrucjes… ik preorder niets meer en wacht geduldig af tot ik weet wat het product daadwerkelijk is ipv wat ze beloven dat het gaat worden.
  • Zet blizzard ook ff op dat lijstje
  • Ik mis in zijn algemeenheid een kritische houding van games journalisten. Sterker nog, bedrijven zij überhaupt wel journalistiek? Ik zie zelden diepgaande analyses, onderzoeken etc. Vaak wordt niet meer gedaan dan het verspreiden van aangeleverde persberichten en het klakkeloos creëren en voeren van hypes. Of dat nu gebeurt om ontwikkelaars en uitgevers te vriend te houden of om bestaansrecht te behouden, weet ik niet. En ik snap dat het vermoedelijk een heel gesloten wereldje is, maar kom op: games journalisten?! Ik moet altijd een beetje lachen als ik die term voorbij zie komen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren