1. Moon Studios werkt aan een action-rpg

Moon Studios werkt aan een action-rpg

Totaal andere stijl dan Ori

In een interview met onze collega's van PU.nl heeft een van de medewerkers van het ontwikkelteam, Boris Hiestand, gesteld dat Moon Studio's (dat onder andere Ori and The Blind Forest en The Will of the Wisps maakte) nu bezig is met een action-rpg.

Moon Studios, dat recent Ori and The Will of the Wisps heeft uitgebracht, is nu bezig met een action-rpg. Dat heeft Boris Hiestand verteld in een aflevering van Power Praat van onze collega's van PU.nl. Hiestand was onder andere deels verantwoordelijk voor de cinematics in Ori and the The Will of the Wisps. De nieuwe game gaat totaal niet lijken op de stijl van Ori.

Het was al bekend dat Moon Studios aan een dergelijke game werkt. Zo stonden er specifieke vacatures uit voor mensen die kennis hebben op het gebied van action-rpg's. "Het klopt dat we daar aan werken, maar dat is ook het enige wat ik erover kan zeggen", stelt Hiestand. "De bedoeling is dat je de game nergens mee kan vergelijken en we willen het genre vernieuwen. Maar als je het moét vergelijken dan kan je denken aan games als Dark Souls, Zelda en Diablo. Het wordt sowieso een totaal andere game dan Ori en in een andere stijl." De studio gaat deze week beginnen aan zaken als het verhaal. "Ik ga aan de slag met de eerste cinematics aan de hand van story boards."

Crunch

Ook gaat Hiestand nog in op de 'crunch' die de studio had bij het uitbrengen van Ori and The Will of the Wisps en de technische problemen die de game ondervond bij release. Zo is hij blij dat mensen die de game hebben gereviewed het ook een kans hebben gegeven ondanks de technische mankementen die de game absoluut had: "Het is heel cool dat mensen die de game hebben gerecenseerd door die lens hebben gekeken. Dat als je die technische problemen weglaat - en je weet dondersgoed dat die technische problemen verholpen gaan worden - dat je het dán hebt over een heel bijzonder spel. Dat we geen koud bedrijf zijn dat zoveel mogelijk geld probeert de verdienen. We zijn een kleine studio die een zo mooi mogelijk spel willen maken."

Toch begrijpt Hiestand heel goed dat mensen flink gepikeerd waren dat The Will of the Wisps op de Xbox One en One S verre van goed draaide toen de game uitkwam. "Iedereen heeft met veel liefde en passie aan het project gewerkt. Maar het is wel heel erg als je ziet dat er technische problemen zijn en dat de spelervaring minder wordt. Ik heb zelf heel lang zitten knutselen aan de cinematics, en als er dan momenten zijn tussen Ori en Ku die heel emotioneel over moeten komen, en de game doet 'kgrrrrrrgh' of je ziet dingen bevriezen of glitchen, dan trek ik mijn haren uit mijn kop. Voor mij is dat moment dan helemaal naar de mallemoeren."

Kijk hieronder het hele interview:

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ben benieuwd of het net zo tof kan worden als Ori. Ori and the will of the wisps heb ik deze week uitgespeeld heb mij er erg mee vermaakt.

  Het is wel erg vreemd dat 3 weken na data IG geen review heeft geschreven van Ori and the will of the wisps. Een serieuze vraag doet IG niet meer aan reviews? En doet alleen gamer.nl daar nog aan?
 • @smaakmaker

  Ja ik mis ontzettend veel reviews. Erg jammer. Het is de laatste tijd een paar nieuwsberichtjes, wat streams en een q&a op zondag.
 • @Luigi1985
  Jep ik vind het ook jammer, er missen er een aantal afgelopen tijd en dan straks weer lezen wat men dit weekend gaat spelen. Ik stel voor dat het nieuwsartikel is: Wat reviewen we dit weekend? 4 en 5 april
  ;)
 • @xevulutionx

  Ik vind de artikelen als wat spelen we en q&a wel leuk overigens.
 • @Luigi1985
  ik ook was ook meer een grapje.
 • @xevulutionx
  Anders moeten wij ze toch maar gaan verdelen als memberrecensies :p

  Ik kan Ori and the Will of the Wisps doen. Jullie al recent uitgekomen games uitgespeeld haha?
 • @That Mr Awesome

  Ik ben oudere games aan het spelen momenteel. Mss een keer een memberartikel waard maar zeker niet relevant op dit moment.

  Jouw ori review lees ik graag.
 • @That Mr Awesome
  Die had ik liever zelf gedaan haha. Ik heb de game op 88% en moet alleen t einde nog. Ik stop niet voor ik alles binnen/gevonden heb.
 • @xevulutionx
  Die werking heeft de game ook heel erg op mij. Ik moet alles verzamelen! Op welke difficulty speel je? Op hard is de laatste bossfight behoorlijk pittig kan ik je zeggen.
 • @That Mr Awesome
  Ik heb m op normal laten staan. Weet niet of ik m nog naar hard ga zetten maar wie weet!
 • @xevulutionx

  Heb ik nog een voorstel: Live om 15:00: "…" reviewt "…"
 • @smaakmaker
  En ook die reviews leken heel erg op elkaar omdat ze door dezelfde persoon gereviewd zijn. Hierdoor waren soms zinnen anders verwoord maar kwam uiteindelijk dezelfde conclusie eruit.
 • Haha maar ik begrijp ook niet waarom er geen antwoord op gegeven wordt door de redactie van IG. Maar ik ben nu met Ac bezig en het gaat verrassend zijn vind het leuk tot nu toe 😜
 • @smaakmaker

  Voor mij is het de allereerste AC game ooit. Ik kan me er zeer prima mee vermaken. Heerlijke game om voor eventjes op te starten en je dagelijkse klusjes te doen. Zou het dan weer niet in een urenlange sessie kunnen spelen, maar hee, daar hebben we Cities Skylines dan weer voor :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren